Kolme apinaa, joista yksi ei kuule, toinen näe ja kolmas puhu mitään pahaa...

Kolme apinaa, joista yksi ei kuule, toinen näe ja kolmas puhu mitään pahaa...

Hei! Kolme apinaa, joista yksi ei kuule, toinen näe ja kolmas puhu mitään pahaa ovat tuttuja, mutta mistä ja minkä maalaisesta tai mihin uskontoon liittyvästä tarinasta ne ovat peräisin?
Kiitos jo etukäteen, asia on vaivannut minua jo todella pitkään.

Vastaus
08.03.201018:02
20084
92

Heipä hei!

Kolme apinaa lienee alun perin peräisin Japanista ja liittyy japanilaiseen kansanuskontoon, jonka alkuperä on kiinalaisessa taolaisuudessa. Itse oppi on peräisin 800-luvulta, mutta apinat ovat luultavasti myöhempää keksintöä. Apinat ovat mahdollisesti esiintyneet ensimmäisen kerran japanilaisessa kuvataiteessa 1500-luvulla, joskin varhaisimmat tarkasti ajoitetut taideteokset sijoittuvat 1600-luvun alkupuolelle. Ehkä kuuluisin apinat kuvaava teos on Nikkō-nimisessä kaupungissa sijaitsevan temppelin oven yläpuolelle oleva kaiverrus.

Kokonainen kolmelle apinalle omistettu sivusto löytyy osoitteesta http://www.three-monkeys.info. Sen usein kysytyistä kysymyksistä osoitteessa http://www.three-monkeys.info/1/ORIGIN/FAQENG.htm löytyy lisää selostusta niiden alkuperästä ja niihin liittyvästä keräilyharrastuksesta. Sivustolla on myös havainnollistavaa kuvitusta kolmesta apinasta monenlaisessa kuvataiteessa. Hiukan tietoa löytyy myös englanninkielisen Wikipedian artikkelista osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys.

Kommentit (0)

Vastauksesi