Koko- vai puolisisaruksia? (Suomen Adoptoidut)

Koko- vai puolisisaruksia? (Suomen Adoptoidut)

Jääkö hiukan epäselväksi, onko Suomessa asuva pikkusisko ja Ruotsissa asuva sisarus koko- vai puolisisaruksia? Miten avioliiton hajottua olisi samoista vanhemmista syntynyt kokosisko, joskaan ei tietysti käytännön ongelma.

"Adoptoidut Kausi 1 Jakso 4 26.2.2015: 40-vuotias Anna on sinut adoptiotaustansa kanssa. Pari vuotta sitten hän sai yllättäen yhteydenoton biologiselta siskoltaan, josta Anna ei ollut entuudestaan tietoinen. Sisko haluaa tavata hänet heidän yhteisillä juurillaan Seinäjoella. Annalla on kuitenkin ristiriitaisia tuntemuksia siskon odottamattomasta ilmestymisestä hänen elämäänsä."

3 vastausta

Valitettavasti meistä vastaajista ei tainnut löytyä ketään ko. jakson nähnyttä. Yleisluontoisena vastauksena sanoisin, että ihmiset eivät yleensä ole kovin tarkkoja siitä ovatko sukulaiset "kokonaisia" vai "puolikkaita". Sisarus on sisarus, ja etenkin adoptiotaustan omaavalle biologinen sukulainen on yksinkertaisesti sukulainen, vaikka yhteisiä vanhemmista olisikin vai toinen. Mahdollisesti tässä nimenomaisessa tapauksessa sukulaisuuden yksityiskohdat selviävät jakson katsomalla, tai sitten ohjelmantekijät eivät ole pitäneet yksityiskohtaa niin merkittävänä, että siitä olisi mainittu.

Kommentit (0)
12.03.201513:52
14
8

Suomessa asuva on puolikas ja ruotsissa asuva täys.

Kommentit (0)
25.03.201502:15
14
6

Miten avioliiton hajottua olisi samoista vanhemmista syntynyt kokosisko, joskaan ei tietysti käytännön ongelma.

Ruotsissa asuva kokosisko on isosisko eli avioliitto ei ollut silloin hajonnut.

Kommentit (0)

Vastauksesi