Koira-aiheisia kysymyksiä:Miten pitkäksi kannuskynsi (eli se viides kynsi /...

Koira-aiheisia kysymyksiä:Miten pitkäksi kannuskynsi (eli se viides kynsi /...

Koira-aiheisia kysymyksiä:

Miten pitkäksi kannuskynsi (eli se viides kynsi / peukkukynsi) kuuluu leikata? Sehän ei kulu lenkillä, kuten muut kynnet, joten se näyttää aina leikatessa hurjan pitkältä. Lisäksi sen leikkaaminen sijaintinsa vuoksi on hankalaa.

Miltä koiran luomet näyttävät? Huomasin koiraa rapsutellessani, että sen selässä on kaksi mustaa ison finnin kokoista pattia. Koira on itsessäänkin musta.

Entä miten jo olemassa olevan hammaskiven saa parhaiten pois? Olen ties miten pitkään ajatellut ja katsellut, että sen hampaat näyttävät hyviltä, mutta yläleuan takahampaissa olikin eläinlääkärin tarkastuksessa aika ikävästi hammaskiveä.

Vastaus
12.01.201002:04
2513
128

Koiran kynsiä lyhennettäessä on varottava leikkaamasta ytimeen asti. Ytimeen osuminen aiheuttaa kipua ja runsasta verenvuotoa, joka on kuitenkin vaaratonta.

Koira voi alkaa myös pelkäämään ja vastustamaan kynsien leikkaamista ikävän kokemuksen takia.

Mikäli kannuskynsi on kasvanut pitkäksi, ydintuppikin on tavallista pitempi, joten kynttä on lyhennettävä vain vähän kerrallaan. Ydintupen verisuonisto vetäytyy vähitellen pois kulutuspinnan läheltä jonka jälkeen kynttä voi taas lyhentää.

Koiran luomet ovat samanlaisia kuin ihmisillä, mutta jos epäilet, että patit eivät ole luomia kannattaa koira viedä eläinlääkärin vastaanotolle jolloin eläinlääkäri voi arvioida tilanteen ja poistotarpeen.

Eläinlääkäri poistaa koiralta jo kertyneen hammaskiven nukutuksessa ja tämän jälkeen voi hammaskiven muodostumista ehkäistä harjaamalla hampaita ja antamalla koiralle kovaa pureskeltavaa esim. luita.

Kommentit (0)

Vastauksesi