Kissat tuntuvat jakautuvan isoihin, jotka karjuvat sekä pieniin, jotka...

Kissat tuntuvat jakautuvan isoihin, jotka karjuvat sekä pieniin, jotka...

Kissat tuntuvat jakautuvan isoihin, jotka karjuvat sekä pieniin, jotka maukuvat. Miksei isot mau'u kovaa tai pienet karju hiljaa? Olen kuullut etteivät isot (karjuvat) osaisi kehrätä? Mahtaako olla näin ja jos on niin onko tähän jotakin järkevää selitystä?

Vastaus

Erot kissaeläinten ääntelyssä saattavat johtua siitä, että pienillä kissoilla kieliluu on luutunut, mutta suurilla kissoilla se on taipuisan rustoinen. Vaihtoehtoisen selityksen mukaan isojen kissaeläinten äänihuulten yläosaan on kiinnittynyt paksu kerros joustavaa kudosta, joka mahdollistaa karjumisen.

Kaikki kissaeläinten heimon lajit kehräävät tavalla tai toisella emojen imettäessä pentuja. Jopa tiikerit tuottavat kehräämistä muistuttavaa ääntä uloshengityksen myötä. Isojen kissaeläinten kurkunpää on pieniä kissoja liikkuvampi rustoisen kieliluun takia. Se estää ilmeisesti kehräämisen pienille kissoille ominaiseen tapaan sisään- ja uloshengityksen tahdissa.

Lähde: Ymmärrä kissasi. 100 vinkkiä:
http://luettelo.helmet.fi/search~S9*fin?/Xymm{u00E4}rr{u00E4}+kissaasi&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D/Xymm{u00E4}rr{u00E4}+kissaasi&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D&SUBKEY=ymm%C3%A4rr%C3%A4+kissaasi/1%2C2%2C2%2CB/frameset&FF=Xymm{u00E4}rr{u00E4}+kissaasi&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D&1%2C1%2C

Kommentit (0)

Vastauksesi