Kissa haluaisi merkata sisätiloissa, mutta merkkausainetta ei tule. Miksi?

Kissa haluaisi merkata sisätiloissa, mutta merkkausainetta ei tule. Miksi?

Kun kissa (leikattu aikuinen naaras) tulee meille,se katselee kaikki paikat heti touhukkaana ja värisyttelee häntäänsä. Se kääntää häntäpuolensa seinään, kaappiin, huonekaluihin, kenkiin ja hymyilee leveästi. Ja häntä tärisee niin maan pirusti.
Hännän alta ei tule kuitenkaan mitään merkkausainetta, eikä tämä hännän väristys kestä kuin kymmenisen minuuttia.
Merkkausainetta (virtsaa?) ei tule mutta miksi se värisyttää? Haluaisiko kissa merkata, mutta ei kuitenkaan ilkeä? Vai eikö se leikattuna kykene?

Sitten toinen kysymys: Tämä em.mainittu leikattu tyttökissa nappaa lapsuutensa pehmoeläintä niskasta kiinni hampaillaan joka ilta kl,23.47 ja marisee kovasti, potkii sitä takajaloillaan ja toruu. Sitten kissa istahtaa pehmonallensa (pienikokoisen)päälle ja astuu sitä tyytyväisen näköisenä vaikkapa lähes tunnin.
Onko kaikki ok? Vai onko merkki stressistä tai ahdistuksesta? Kissalla on kyllä harrastuksia; ulkoilua, autoilua, raksujen etsintää, puuhun kiipeilyä.

Vastaus

Kyllä leikattu naaraskissakin voi merkkailla ympäristöään virtsalla. Kissasi kohdalla tilanne ei todennäköisesti ole yrityksestä merkkailla virtsalla, vaan jostakin muusta. Pystyssä oleva värisevä häntä on merkki mielihyvästä ja innostuneisuudesta. Kissa on tyytyväinen palattuaan tuttuun ympäristöön ja käy tutustumassa ja jättämässä hajujälkiä tuttuihin paikkoihin. Tällä rituaalilla kissa tekee asunnostanne itselleen kodikkaan ja turvallisen.

Kissa selvästikin vain leikkii vanhan pehmolelunsa kanssa. Kovakourainen retuuttelu ja repiminen on kissasta mukavaa ja tästä johtuu myös leikkiä seuraava raukea ja tyytyväinen ilme.

Kuvailujesi perusteella en olisi lainkaan huolestunut. Kissanne vaikuttaa itse asiassa erittäin tyytyväiseltä ja onnelliselta.

Kommentit (0)

Vastauksesi