Kirjoitinkin jo aiemmin teille vedenjuonnista, ja sen tarpeesta, mutta nyt...

Kirjoitinkin jo aiemmin teille vedenjuonnista, ja sen tarpeesta, mutta nyt...

Hei! Kirjoitinkin jo aiemmin teille vedenjuonnista, ja sen tarpeesta, mutta nyt, kun laihis alkaa olla loppusuoralla ja mahalaukku on pienentynyt (eli ei ole nälkä), oon ilmeisesti mennyt ketoosiin! Joku käyttää sitä laihiskeinona, mutta mä en tarkoituksella pyrkinyt siihen! Eli kysymys koskee ravintoa: Mistä saisi nopeimmin hiilihydraatteja? Muistan nuorena ollessani että äitini haistoi asetonin mussa, ja käski syödä leipää. Siitäkö vai mistä oikeastaan on puute kun joutuu ketoositilaan? Netistä en oikein löytänyt tarpeeksi selvää konstia...

Vastaus

Hei! Tervekin ihminen saa nopeasti hiilihydraatteja sokeripitoisesta ravinnosta eli samoilla keinoilla, jotka neuvotaan diabeetikoille. Heillehän voi joskus käydä niin, että verensokeri laskee uhkaavan matalaksi, kun lääkityksen, ruokailun ja liikunnan tasapainottaminen ei onnistu. Terveellä ei ole niin kiire hiilihydraattien kanssa, että pitäisi turvautua suklaapatukkaan tai jäätelöpuikkoon. Lasillinen tuoremehua tai hedelmä on hyvä välipala. Äidit ovat usein oikeassa, niin myös tällä kertaa: leipä ajaa saman asian. Ennen voideltiin kesken leikkien nälkäänsä valittavalle lapselle ruisleivän pala. Sillä pieni ikiliikkuja pärjäsi seuraavaan ruoka-aikaan.

Todella nopeasti vaikuttavia hiilihydraatteja seuraavan artikkelin kohdassa Insuliinituntemusten ensiapu: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=97.
Artikkeli hiilihydraateista: http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/1b7b2edbd4a1ccffc22564cf0029773...
Hiilihydraattitaulukko: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=2144
Perusteellinen artikkeli ketoosista löytyy esimerkiksi Google-haulla kirjoittamalla hakulaatikkoon wikipedia ketoosi (tila).
Ravinto kiinnostaa monia lukijoitamme, joten lisäksi vielä laaja artikkeli terveellisestä ravinnosta ja painonhallinnasta: http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=sae31010

Kommentit (0)

Vastauksesi