Kirjoitan ja etsin kuvittajaa lastenkirjalle.

Kirjoitan ja etsin kuvittajaa lastenkirjalle.

Kirjoitan ja etsin kuvittajaa lastenkirjalle. Kenellä ehdottaisitte että voisin luettaa tekstiäni ja saada oikeata palautetta. Voisinko tarjota teosta suoraan kustantajille, kun minulla on olemassa kuvitussuunnitelmat. Haluaisin saada nimenomaan oikeasti asiantuntevaa palautetta, kun sukulaiset ja ystävät tietysti ovat niin höveleitä, eivätkä he lue kirjaa "kovalla" silmällä. Lapseni kuitenkin pitää kirjasta.

Vastaus

Kustantajan puoleen voi hyvin kääntyä jo siinä vaiheessa, kun vasta teksti on valmis. Loppujen lopuksi kustantajan sana on ainoa painava sana, koska se sisältää arvion idean ja tekstin laadusta ja myös kaupallisista mahdollisuuksista. Jos kirjoittaja tarjoaa kelvollista tuotetta, paljon käsikirjoituksia nähnyt kustannustoimittaja hoksaa sen kyllä. Päinvastaisessa tapauksessa hän ei kaunistele asiaa.

Ellei tunne alaa, kannattaa tarjota käsikirjoitusta ensimmäiseksi suurille kustantajille. Useammastakaan hylkäyksestä ei pidä masentua. Vaikka idea ja teksti olisi hyvä, tuote ei ehkä mahdu ohjelmaan kohtuullisessa ajassa. Toinen mahdollisuus on, ettei se istu kustantajan profiiliin. Niin kuin monessa asiassa, kirjojen tekemisessä on kyse siitä, että sopivat löytävät toisensa. Pienten kustantajien hyviin puoliin kuuluu esimerkiksi se, että aloitteleva kirjailija saa yksilöllisemmän kohtelun.

Kustannustaloissa tunnetaan myös tarjolla oleva kuvittajakaarti. Kustannustoimittajalle saattaa tulla heti mieleen kuvittaja, jonka tyyli sopii tekstiin. Jos taas kirjoittaja itse löytää kuvittajan, kustantajan neuvot voivat säästää paljolta turhalta vaivalta.

Tässä kustantajien osoitteita ja heidän terveisiään kirjoittajille:
http://www.gummerus.fi/Page.asp?sivuID=305
http://www.karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kasikirjoitusten_lahet...
http://www.lastenkeskus.fi/index.php?page=kirjaideat (lastenkirjoihin erikoistunut kustantaja)
http://www.otava.fi/otayhteytta/yhteystiedot/fi_FI/yritys/ (linkkejä sivupalkissa!)
http://www.tammi.fi/sivut/35
http://www.wsoy.fi/index.jsp?c=/page&id=82&chapter=60&navig=true
http://www.kustantajat.com/ (kustantajaluettelo)

Kommentit (0)

Vastauksesi