Kirjaston kätköistä löytynee kirjoja, jotka kertovat homoseksuaalien...

Kirjaston kätköistä löytynee kirjoja, jotka kertovat homoseksuaalien...

Hei! Kirjaston kätköistä löytynee kirjoja, jotka kertovat homoseksuaalien "eheyttämisestä" uskon avulla. Löytyykö sieltä myös ihan päinvastaisia kirjoja; kirjoja uskovaisille ihmisille, joiden on vaikea hyväksyä homoseksuaalisuus? Homoseksuaalin ystäväni vanhemmat työskentelevät seurakunnassa, ja heille ystäväni seksuaalinen suuntautuneisuus on vaikea asia hyväksyä. Haluaisimme siis auttaa heitä ymmärtämään tai säästää heitä liian huolehtimisen vaivalta, sillä asian laita ei kuitenkaan ole muuttumassa miksikään. Kiitos avustanne :)

Vastaus

Hei!

HelMet-kirjastoista löytyy melko niukasti kirjoja, jotka sivuavat samaan aikaan kristillistä etiikkaa ja seksuaalisia vähemmistöjä. Vielä vähemmän löytyy kristillisiä kirjoja, jotka käsittelevät homoseksuaalisuutta tuomitsematta tai "eheyttämättä". Tässä kuitenkin muutama:

Hanna Orasen pro gradu Lesboidentiteetti ja kristillisyys: tapaustutkimus kristillisyyden merkityksestä neljän naisen lesboidentiteetin muotoutumiseen (Seta, 1995)
http://www.helmet.fi/record=b1439728*fin

Sinikka Pellisen Homoseksuaalinen identiteetti ja kristillinen usko (Kirjaneliö, 1997)
http://www.helmet.fi/record=b1450490*fin

Synti vai siunaus - homoseksuaalit, kirkko ja yhteiskunta. Toimittaneet Martti Nissinen ja Liisa Tuovinen (Kirjapaja, 2003)
http://www.helmet.fi/record=b1640708*fin

Taivaallista seksiä - kristinusko ja seksuaalisuus. Toimittaneet Minna Ahola, Marjo-Riitta Antikainen ja Päivi Salmesvuori (Tammi, 2006)
http://www.helmet.fi/record=b1786080*fin

Kirkon edustajien näkökulmia aiheeseen:

Homoseksuaalisuus Raamatussa ja kirkon opetuksessa. Toimittanut Antti Saarelma (Kirkon tutkimuskeskus, 2007)
http://www.helmet.fi/record=b1839999*fin

Helsingin yliopiston HELKA-tietokanta tarjoaa HelMetiä enemmän osumia. Hae esimerkiksi asiasanaketjulla "kristillinen etiikka seksuaalisuus".
https://helka.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=loc...

Myös SETAssa osataan varmasti auttaa:
http://www.seta.fi/yhteystiedot

Kommentit (0)

Vastauksesi