Kirjakierrätyspisteet

Kirjakierrätyspisteet

Hei, kysyn missä kaikissa Helsingin kaupunginkirjaston toimipaikoissa on kirjakierrätyspiste/-hylly? Aiemmin sellainen oli myös Kallion kirjastossa, jossa käyn useimmiten. Kiitos tiedosta jo etukäteen ja hyvää alkanutta vuotta!

3 vastausta

Kirjojen kierrätyspiste on seuraavissa Helsigin kaupunginkirjaston toimipisteissä: Arabianranta, Etelä-Haaga, Herttoniemi, Itäkeskus, Jakomäki, Jätkäsaari, Kannelmäki, Käpylä, Lauttasaari, Malmi, Malminkartano, Munkkiniemi, Oulunkylä, Paloheinä, Pasila, Pitäjänmäki, Pohjois-Haaga, Puistola, Pukinmäki, Rikhardinkatu, Roihuvuori, Suomenlinna, Suutarila, Tapanila, Tapulikaupunki, Töölö, Vallila, Viikki ja Vuosaari.

Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle.

Kommentit (0)
14.01.201921:57
26245
17

Koska kirjasto10 on lakkautettu, eikä Oodissa näytä sellaista olevan, niin muistutanpa arvoisien kirjanystävien mieleen erään toisen ratkaisun: Kampissa on ainakin aiemmin ollut kirjojen kierrätyshylly, jonne mm. joku kierrätyskeskusporukka ajoittain tuo laatikoittain poistokirjoja, ja yksityishenkilöt tuovat ja vievät sekä kirjoja että lehtiä. En ole nyt puoleen vuoteen käynyt paikalla, joten jos joku tietää, että se olisi lakkautettu, niin kertokaa please täällä siitä.

Kierrätyshyllyt ovat sijainneet Kampin kauppakeskuksen katutasolla, kaukoliikenteen laituritasolle vievien rullaportaiden vieressä, vastapäätä suutaria. Joskus aiemmin oli jossain (missä, en tiedä) mainittu sääntö, että sieltä ei saisi ottaa enempää kuin 4 kirjaa kerrallaan. Tämä siksi, että sinne ilmaantui ajoittain jostain melko uusia ja siistejä dekkareita, joita olisi voinut tarjota sitten myyntiin. Ohjetta ei tietääkseni ole missään kirjallisena näkyvillä enää, joten aineistoa tulee ja menee vaihtelevasti.

Kierrätysmahdollisuutta käyttivät kiitettävästi hyväkseen ohikulkijat - bussimatkustajat, bussikuskit, kaikki lukevat ihmiset, jotka löysivät itselleen sieltä jotain tai halusivat tipauttaa henkilökohtaisen kokoelmansa ylijäämästä sinne muutaman teoksen. Hieno juttu, toivottavasti on vielä käytössä.

Toinen julkinen kirjanvaihtopaikka on kuulemma Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Sitä en ole koskaan löytänyt.

Turun lentoasemalla on 2.kerroksessa myös vastaava mahdollisuus.

 

Kommentit (0)

Kallion kirjastossa on myös kirjakierrätyspiste. Valitettavasti se puuttuu Kallion kirjaston Helmet-tiedoista, mutta lisäämme sen piakkoin.

Kallion kirjakierrätyspiste löytyy kirjaston lehtiparvelta, 1,5 kerroksesta kirjastoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi