Kiinnostaisi tietää, että kuinka suuri verotus englannissa on?

Kiinnostaisi tietää, että kuinka suuri verotus englannissa on?

Hei! Kiinnostaisi tietää, että kuinka suuri verotus englannissa on? En oikein saa selvää tilastoista, joten voisitteko antaa verotus %. Haluaisin tietää suurituloisten verotus prosentin, paljonko palkasta jää käteen? Suomessahan prosentti on suurituloisilla 40% paikkeilla? Miten englannissa bisnekset sujuu, onko kannattavaa perustaa esim. oma pikaruokala? Onko yrittäjillä minkäänlaisia etuja? Missähän maassa mahtaa tienata parhaiten lääkärinä?(missä maassa jää verojen jälkeen eniten rahaa käteen?) Olisin erittäin kiitollinen mahd. pikaisesta vastaamisesta. Nämä asiat ovat kutkuttaneet mieltäni jo pitkään, enkä ole löytänyt tietoa. KIITOS!

Vastaus

Hei! Olipa monta kysymystä kerralla. Siksi vastauksetkin ovat valitettavasti viipyneet.

Englannissa palkansaajalta peritään sekä income tax eli varsinainen tulovero että National Insurance contributions, joista maksetaan kansalaisten sosiaaliturvaa.

Income tax 'tulovero' perustuu verovuoden ansioihin. Verovuonna 2008/9 (eli 6.4.2008-5.4.2009) voi ansaita £5,435 (noin £105 viikossa tai £453 kuukaudessa) ilman, että veroa peritään. (Jos verovelvollinen oleskelee maassa vain osan vuodesta, hänellä on oikeus vain osaan verovapaasta määrästä.) Seuraavat £36,000 (noin £692 viikossa tai £3,000 kuukaudessa) merkitsevät 20%:n veroa. Tämän ylittävistä tuloista joutuu maksamaan 40%.

National Insurance contribution peritään joka palkasta erikseen. Verovuonna 2008/9 palkansaaja saa ansaita £105 viikossa ilman, että maksua peritään. Suuremmista tuloista (yläraja £770/viikko) peritään 11% ja lisäksi sen ylittävistä viikkotuloista 1%. Määrä lasketaan bruttotulosta.

Lähde: http://www.ukstudentlife.com/Work/Employment.htm (verotus selitetty kansantajuisesti opiskelijoille; sivulla taulukot ja lisätietoa, vieritä sivua alas asti!)

Verolaskurilla voit itse katsoa, mitä jää käteen: http://listentotaxman.com/

Luotettavinta tietoa antaa tietysti aina Her Majesty's Revenue & Customs eli sikäläisen verottajan viralliset verkkosivut: http://www.hmrc.gov.uk/index.htm

Sivuilta löytyy myös neuvoja uuden yrityksen perustajalle: http://www.hmrc.gov.uk/businesses/tmastarting-up-in-business.shtml (sisältää muun muassa linkin verotusta käsittelevään osioon "How might NI and tax affect your business?")

Tietoa verotuksesta Suomessa: http://www.vero.fi/
Voit kokeilla veroprosenttilaskuria, suora linkki laskurisivulle: http://www.vero.fi/default.asp?article=6178&domain=VERO_MAIN&path=5,40&l... (valitse siis listan ensimmäinen laskuri!)
Alkuvuodesta julkaistu uutinen: http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20091687

Yrityksen menestys perustuu kaikkialla maailmassa sen tuotteisiin. Jos yrittäminen on sinulle sopiva elämänmuoto ja sinulla on loistava bisnesidea, ei suhdanteita kannata ajatella liikaa. Palkansaajan elämä on monella tavalla huolettomampaa, mutta menestyvä yrittäjä tekee enemmän rahaa. Viisasta on tietysti lähteä myymään jotain, mitä tarvitaan vaikka maailma kääntyisi ylösalaisin - esimerkiksi juuri ruokaa.

Pikaruoka-alaa suositellaan ainakin sijoittajille, joten alalla lienee tilaa myös yrittäjälle. Ruokapaikan on luonnollisesti tarjottava parasta mahdollista tyyppinsä mukaista syötävää. Lisäksi varsinkin pikaruokalan sijainti on ensiarvoisen tärkeä. Esimerkiksi Helsingin keskustassa menestyy, jos ovi on ratikkapysäkin kohdalla. :)

Muutama linkki:
http://www.franchisedirect.co.uk/foodfranchises/186
http://www.prospects.ac.uk/p/types_of_job/fast_food_restaurant_manager_j...
http://www.businesslink.gov.uk/bdotg/action/home?domain=www.businesslink...
http://www.startups.co.uk/
http://www.smallbusiness.co.uk/
Joillakin linkkien takaa avautuvilla sivuilla kerrotaan myös yrittäjille tarjolla olevista eduista ja avustuksista. - Artikkeleista löydät hakusanoja, joiden avulla voit itse ryhtyä perehtymään asioihin. Jotta välttyisit Yhdysvaltoja koskevien hakutulosten tulvalta, kirjoita hakulaatikkoon myös UK (lyhenne sanoista United Kingdom).

Samoin kuin pitsakokin myös lääkärin ansiot riippuvat hänen taidoistaan ja maineestaan. Muutenkin ehdot muistuttavat pikaruoka-alaa: julkisessa terveydenhuollossa työskenteleminen on huolettomampaa (työtila ja välineet annetaan, työnantaja hoitaa kirjanpidon), mutta yksityislääkärit ansaitsevat paremmin.

Lääkärien palkoista eri puolilla maailmaa: http://www.blogtoplist.com/resources/blogdetails-5667.html
Suora linkki: "Physician Salaries in USA / World - Digitaldoc, MD" http://mdsalaries.blogspot.com/ (vieritä sivua ja tutki vasenta sivupalkkia!)

Koska harkitset ulkomaille lähtöä, en ole juuri suomentanut vaan antanut linkkejä englanninkielisiin artikkeleihin.

(Vihjeeksi kaikille kysymysten lähettäjille: Näin laaja kysymys olisi tosiaan kannattanut pilkkoa useaksi kysymykseksi ja lähettää ne erikseen. Silloin kukin tiedonhakija olisi voinut valita yhden asiakokonaisuuden, ja ne kaikki olisivat luultavasti tulleet käsitellyiksi nopeammin kuin moniosainen kysymys.)

Kommentit (0)

Vastauksesi