Ketkä ovat kehittäneet digitaalisen värivalokuvausmenetelmän?

Ketkä ovat kehittäneet digitaalisen värivalokuvausmenetelmän?

Vastaus

Digikameroiden kehityskaari on monivaiheinen ja mukana työssä on ollut useita eri valmistajia tahoillaan. Voikohan digitaalisia värikuvia varsinaisesti ajatella omana keksintönään vai olisiko kyseessä lähinnä yksi osa käyttökelpoisen digikuvauksen kehityksessä. Lähteet eivät erityisesti tuo esille varhaisten digikameroiden kykyä tallentaa värikuvia.

1970-luvun prototyyppejä ei vielä voine pitää ihan oikeina digikameroina. Kodak-yhtiön vuonna 1975 kehittämä kookas ja painava laite taltioi mustavalkoisia kuvia kasettinauhalle. Seuraava askel kehityksessä oli Sonyn Mavica-kamera vuodelta 1981 (Magnetic Video Camera). Sen tallennusväline oli levyke ja toimintaperiaatteeltaan kamera muistutti analogista televisiokameraa. Mavicalla saattoi ottaa värikuvia.

Vuoden 1988 Fuji DS-1P -kameraa pidettäneen ensimmäisenä todellisena digikamerana. Sekin oli lähinnä prototyyppi, eikä sitä myyty kuluttajamarkkinoilla. Kamera valmistui Fujin ja Toshiban yhteistyönä ja sen muistikortille saattoi tallentaa vain 5-10 kuvaa, mutta kyseessä oli nyt kamera, joka tallensi kuvat tietokoneelle käyttökelpoisina tiedostoina. 1990-luvun alussa saatiin jo ensimmäisiä kuluttajillekin suunnattuja digikameroita tuotantoon.

Kommentit (0)

Vastauksesi