Keskusteltiin aiheesta:Voiko musliminainen kulkea ilman huivia, jos hän on...

Keskusteltiin aiheesta:Voiko musliminainen kulkea ilman huivia, jos hän on...

Keskusteltiin aiheesta:
Voiko musliminainen kulkea ilman huivia, jos hän on ajanut päänsä kaljuksi ?

Ei löytynyt mistään tietoa.

Vastaus

Huivin perimmäinen tarkoitus ei ole vain hiusten kätkeminen vaan siveyden ja kainouden vaaliminen. Siksi kaljukin nainen verhoaa itsensä.

Huntupakkoon ei muuten Koraanista löydy perusteita. Naisten pukeutumista koskevia määräyksiä ei kaiketi ollutkaan ennen kuin 600-luvun alkupuoliskolla. Siltä ajalta on peräisin Koraanin jae 33:53, jonka mukaan vieraiden miesten on puhuteltava naisia verhon takaa. Jakeessa 33:59 taas sanotaan: ”Profeetta, sano puolisoillesi, tyttärillesi ja uskovien vaimoille, että he panisivat vaatteen päänsä yli, jotta heidät tunnettaisiin siveiksi eikä heitä häirittäisi.” Tarkoitus oli kaiketi kehottaa naisia pukeutumaan niin, ettei heitä kodin ulkopuolella liikkuessa luultaisi orjattariksi. Kohdassa 24:31 patistetaan olemaan ”näyttämättä muita sulojaan kuin niitä, jotka tavallisestikin ovat näkyvissä”, millä tarkoitetaan yleensä kasvoja ja käsiä. Islamin oppineet ovat lähes yksimielisiä tästä tulkinnasta.

Soveliaalla pukeutumisella halutaan erityisesti torjua lähentelyt. Mutta Koraanista on turha etsiä yksityiskohtaisia ohjeita siihen, kuinka naisten tulisi lopulta itsensä suojatakaan. Vaatimukset pelkän pääliinan eli khimārin asettamisesta tai laajemmin hijabin (muiden kehon osien kuin kasvojen, käsien ja jalkaterien piilottaminen) noudattamisesta periytyvät myöhemmistä traditioista, Koraanin erilaisista tulkinnoista ja paikallisista tavoista. Nainen voi peittää päänsä ihan vain halusta noudattaa perinnettä.

Lähteet:
Hämeen-Anttila, Jaakko: Islamin käsikirja (Otava, 2008)
http://www.helmet.fi/record=b1843507~S9*fin
Islamilainen kulttuuri (Otava, 1998)
http://www.helmet.fi/record=b1040217~S9*fin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hijab

Keskustelua asiasta:
http://forums.understanding-islam.com/showthread.php?8616-Bald-women-hijab
http://www.nairaland.com/287521/bald-women-hijab

Kommentit (0)

Vastauksesi