Kesärannantien ja Seurasaarentien välissä on kalliomuodostelma, jossa on mm.

Kesärannantien ja Seurasaarentien välissä on kalliomuodostelma, jossa on mm.

Hei! Kesärannantien ja Seurasaarentien välissä on kalliomuodostelma, jossa on mm. vanha pronssikautinen hauta. Kallion päällä on myös jäljellä jonkin rakennelman betonista kivijalkaa. Onko tietoa mikä rakennelma paikalla on ollut sekä milloin ja miksi? Löytyykö kuvaa jostakin?

Vastaus

Suurin paikalla ollut rakennelma oli Helsingin Uimarit -seuran ylläpitämä uimalaitos hyppytorneineen, joka rakennettiin vuonna 1919. 25 metrin kilparata laajennettiin 50-metriseksi vuonna 1931. Talvella "Humulassa" viihtyivät avantouimarit. Tämä uimalaitos suljettiin vuonna 1959, koska vesi arvioitiin Rajasaaren vedenpudistuslaitoksen läheisyyden vuoksi uintikelvottomaksi. Lahonneet rakennelmat purettiin.

Uimalan kupeessa toimi kahvila Mississippi, jonka rakennus tuhoutui tulipalossa lokakuussa 1975. Kahvilan muisto on säilytetty uudessa kadunnimessä 'Missisipinraitti' (= kevyen liikenteen tie Meilahden liikuntapuistosta Seurasaarentielle).

Vastaaja muistelee - tietoa hän ei pysty tarkistamaan - että rannassa oli joskus 1970-luvulla ollut väliaikaisella rakennusluvalla pystytetty esittelytalo.

Kuva uimalaitoksesta löytyy tässä lähteenä käytetystä teoksesta (s. 296-297)

Töölöntullin molemmin puolin / Kaija Hackzell, Kirsti Toppari. - Helsingin Sanomat, 1997. - (Helsingin vanhoja kortteleita ; 5).

Kuvia lisäksi vielä Matti Orlamon kirjoittamassa Helsingin Uimarien historiikissa
http://helsinginuimarit.fi/Tiedostot/JuhlaHUHU90v.pdf

Kommentit (0)

Vastauksesi