Keraaminen liesi ja sokeri

Keraaminen liesi ja sokeri

Olen kuullut että sokeri on keraamisen lieden pahin vihollinen, ja että sokeri voisi jopa tehdä kuopan lieden pintaan. Mitä sokeri voi aiheuttaa liedelle?

Vastaus

Kuumalle pinnalle sulanut ja jähmettymään pääsyt sokeri on viheliäistä puhdistaa yleensäkin. Keraamisten keittotasojen valmistajat oheistavat yleensä mukaan tarkat käyttö- ja puhdistusohjeet. Erityisesti kuumalle keittotasolle joutunut sokeri, sokeria sisältävä ruoka, muovi tai alumiinifolio voivat vahingoittaa keraamista pintaa jäähtyessään. Mikäli näin käy, pitäisi keittotaso kytkeä heti pois päältä ja kaapia aineet pois tähän tarkoitetulla kaapimella tason ollessa vielä kuuma. Kun keittotaso on jäähtynyt, puhdista se vielä huolellisesti keraamisen tason puhdistukseen tarkoitetulla aineella.

Eri verkkokeskusteluissa annetaan vinkkejä hankalien tahrojen poistoon keraamisilta liesiltä. Sokerin aiheuttamista vaurioista ei niissä mainita, mutta etenkin jos kovakouraisesti yrittää puhdistamista, on kyllä mahdollista, että tason pintaan tulee näkyviä jälkiäkin.

Kommentit (0)

Vastauksesi