Kengät sähköjohtojen päällä?

Kengät sähköjohtojen päällä?

Miksi siellä sun täällä näkee teiden yli menevissä sähköjohdoissa roikkuvan jalkineita, esim. lenkkareita niiden nauhoista yli heitettynä? Onko nämä jotain rekkakuskien merkkejä tmv?

Vastaus

Tätä on kysytty meiltä ennenkin ja asia on herättänyt sen verran laajaa kiinnostusta, että vastausta on pohdittu aina lehtien palstoilla asti. Aiemman vastauksen löydät lähdeluettelosta linkin takaa.

Vastaava ilmiö on tuttu Los Angelesin getoista, joista sen oletetaan levinneen muualle Yhdysvaltoihin ja maailmalle.  Lenkkareiden heittäminen puhelinjohtoihin viittaa (nuoriso)rikospiirien reviirin merkkaukseen. Lenkkareita voi löytää roikkumasta pahoinpitely- tai murhapaikkojen yläpuolelta, merkkinä toiselle alueella toimivalle jengille siitä, että näiltä seuduilta kannattaa pysyä poissa. Uhri ryöstetään/pahoinpidellään/murhataan, ja hänen kenkänsä nakataan roikkumaan puhelinjohtoihin paikan yläpuolelle. Roikkuvia kenkiä on myös käytetty merkkinä siitä, että alueella on saatavilla huumeita. Jokaisella jengillä voi tietysti olla oma merkityksensä kenkien viskaamiselle, ja myös kenkien merkki saattaa vaikuttaa viestin sisältöön. Helsingin poliisi oli todennut lehtihaastattelussa, että tästä tuskin on kuitenkaan kyse Suomessa. Kysessä saattaa siis olla hauskanpitoa, harmitonta jäljittelyä tai vaikkapa ympäristötaidetta kuten veikattiin aikaisemmassa vastauksessa.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi