Kenen valmistamia ja minkä ikäisiä nämä ovat?

Kenen valmistamia ja minkä ikäisiä nämä ovat?

Minulla on perintönä saadut posliiniesineet, joista haluaisin saada tietoja. https://www.dropbox.com/sh/2z2f91jluu6utpk/AABI3d2dcvbV0yiCMATV56OTa?dl=0 Tuon pikkukorin lisäksi minulla on sellainen iso korin mallinen sangallinen astia, joka on tehty samalla tekniikalla. Pikkuruisia Syreenin kukkia terälehtineen ja kuvassa näkyvä puikkokuvio on tehty siten, että ulkopuolella on toinen kerros noita puikkoja, eri suuntaan vinossa kuin sisäpuolella. Lisäksi niiden välistä näkee, joten ne ovat kaikki erillisiä.

Vastaus

Leiman perusteella valmistaja on saksalainen posliinintehdas Schierholz (Schierholz & Sohn ). Yritys perustettiin vuonna 1816. Alkuun valmistettiin tavanomaista käyttöposliinia, mutta vuodesta 1865 tuotannossa siirryttiin paljolti koriste-esineisiin, ihmishahmoihin, koristeellisiin vaaseihin ja kynttilänjalkoihin. Schierholzilla on vuosikymmenten saatossa ollut erilaisia tuoteleimoja. Kolmen tammenlehden muodostama leima tuli ilmeisesti käyttöön vuonna 1899 ja kruunu lisättiin siihen vuoden 1910 tienoilla. Schierholzista löytyy verkosta runsaasti tietoa englanniksi ja myös saksan kielellä (Schierholz porzellanmanufaktur).

Googlen kuvahaulla voit etsiä valmistajalta vastaavan tyylisiä posliiniesineitä, vertailla niitä näihin omistamiisi ja arvioida siten minkä ikäisiä ne voisivat olla. Esimerkiksi eBay:n sivuilla on kaupan kymmenittäin Schierholzin esineitä. Hintapyynnöistä saa myös osviittaa perintöposliinisi arvosta.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi