kenellä on maailman kovin veto jalkapallossa??

kenellä on maailman kovin veto jalkapallossa??

Vastaus

Varmaa tietoa tästä ei ole, eikä voikaan olla, koska kaikkia otteluita ei mitata ja tutkita niin tarkasti että tällaiset ennätykset saataisiin talteen.

Englantilaiselta sivustolta löytyi väite, että David Hirst olisi saanut palloon vauhtia 114 mph. Se on 183.47 km/h. Artikkelissa luetellaan muitakin kovia vetoja, mutta tämä siis olisi toppi. Artikkelin mukaan tutkimus on sinänsä epävirallinen, mutta perustuu Sky Sports Replay 2000 -tallenteisiin. Artikkeli on julkaistu englantilaisessa Guardian-sanomalehdessä vuonna 2007.

Guinnessin ilmoittama Francisco Javier Galan Màrinin ennätys on vain 80,1 mph eli 129 km/h, mutta tämä selittynee sillä että kyseessä on nimen omaan ennätystä varten valmistellussa studiotilanteessa annettu potku, ei ottelussa. Tuolla potkulla hän ei olisi päässyt Guardianin listalla kuin jaetulle kymmenennelle sijalle.

Erilaisilla keskustelupalstoilla heitellään nimiä ja päivämääriä, mutta niissä tuskin koskaan on mitään muuta tietoa kuin että "kovaa meni" ja "en ikinä ole nähnyt kovempaa", joten niitä ei voine tässä keskustelussa ottaa huomioon.

Lähteet:
http://www.guardian.co.uk/football/2007/feb/14/theknowledge.sport
http://www.guinnessworldrecords.com/news/2007/10/071030.aspx

Kommentit (0)

Vastauksesi