Kenellä on eniten Suomen mestaruuksia? Nimi ja laji kiinnostaa.

Kenellä on eniten Suomen mestaruuksia? Nimi ja laji kiinnostaa.

Vastaus
27.11.200818:11
28489
102

Muutamien ”Guinness World Records” -kirjojen selaileminen nosti esiin kaksi vahvaa ehdokasta, joilla voisi olla eniten Suomen mestaruuksia. Luonnollisesti sellaiset urheilijat ovat mestaruuksissa vahvimmilla, joiden urheilulajiin sisältyy useita ”alalajeja”, joissa jokaisessa voi voittaa vuoden aikana Suomen mestaruuden, kuten uinnissa tai voimistelussa.

Eniten Suomen mestaruuksia aikuisten ja nuorten sarjat mukaan lukien voisi olla uimari Jani Sievisellä. Sievinen on voittanut aikuisten lyhyillä radoilla 43 Suomen mestaruutta eri matkoilla ja aikuisten pitkillä radoilla 50 kultamitalia eli yhteensä 93 mestaruutta. Nuorten puolella hänellä on 18 kultaa pitkiltä radoilta ja 24 lyhyiltä eli yhteensä 42 mestaruutta. Yhteensä tällä perusteella Sievinen olisi saavuttanut peräti 135 Suomen mestaruutta – vallan huikea luku! Olkoonkin, että uinnissa on myös paljon matkoja voitettavaksi monipuoliselle uimarille.

Sievisen aikuisten Suomen mestaruuksien tilastoja voi tarkastella osoitteesta http://www.janisievinen.com/index.php?id=10, kun taas vastaavat tiedot nuorten puolelta löytyvät osoitteesta http://www.janisievinen.com/index.php?id=19.

Toinen huikean määrän Suomen mestaruuksia kahminut urheilija on takavuosien tenniksenpelaaja Sakari Salo. Hän kahmi uransa aikana kaikkiaan 127 mestaruutta, niistä 59 yleisessä sarjassa. Osaltaan mitalien määrää selittää se, että mestaruuksia saattoi voittaa sekä ulko- ja sisäpelikaudella että kummassakin kaksin-, nelin- ja sekanelinpelissä. Kelpo määrä sekin, vaikka Salo Sieviselle niukasti häviääkin. Salon yleisen sarjan saavutuksia voi selailla Tennisliiton sivuilta osoitteesta http://www.tennis.fi/main.site?action=siteupdate/view&id=245&menu_open=1/6.

Nämä nimet löytyivät selailemalla eri lajien Suomen mestaruuksien tietoja. Ei ole ihan täyttä varmuutta, etteikö joku olisi voinut voittaa mestaruuksia vielä enemmänkin kuin Sievinen, mutta ainakaan sellaista henkilöä ei näkynyt ennätystilastoissa. Jos joku lukijamme tietää vielä enemmän Suomen mestaruuksia kahmineita urheilijoita, olisi hienoa kuulla siitä täälläkin.

Kommentit (0)

Vastauksesi