Käytiinkö kuussa todella jo vuonna 1969?

Käytiinkö kuussa todella jo vuonna 1969?

Miten kuussa käynti on "todistettu"? Entä oliko tekniikka oikeasti niin kehittynyttä, että on ollut mahdollista päästä kuuhun, saati sitten pois sieltä?

5 vastausta
18.11.201510:05
12751
80

"Yhdysvaltojen ohjelma avaruuden valloittamiseksi yhtyi kuuohjelmaan 29.7.1960, jolloin NASA virallisesti ilmoitti Apollo-ohjelmasta, joka tähtäsi ihmisen suorittamaan Kuun valloitukseen. Kaikki ponnistukset tämän jälkeen suuntautuivat kuulennon toteuttamisen hyväksi."

- -

"Miehitetyt avaruuslennot Neuvostoliitossa eivät ole tähdänneet koskaan Kuun valloitukseen, kuten Yhdysvaltojen Apollo-ohjelma. Neuvostoliiton avaruusohjelma näyttää etupäässä tähtäävän Maata ympäröivän lähiavaruuden hyväksikäyttöön niin tieteellisessä, tuotannollisessa kuin sotilallisessa mielessä. Päätavoitteena näyttää olevan suurten avaruusasemien luominen, joissa kaikki nämä tavoitteet voitaisiin yhdistää."

Tekstilainaukset: artikkeli "avaruustekniikka" teoksessa Otavan suuri ensyklopedia 2 (Otava 1978).

 

Kommentit (1)
Aika monta Kosmos, Zond ja N1-rakettia lähettivät kuuhun 1967-73, jos vain maan ympäris... Aika monta Kosmos, Zond ja N1-rakettia lähettivät kuuhun 1967-73, jos vain maan ympäristöä oli tarkoitus tutkia... https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_kuuohjelma (Pahimman suomettumisen aikaan 70-luvulla suureenkaan tietosanakirjaan ei ollut viisasta kirjoittaa naapurin epäonnistumisista...)
18.11.2015 12:15 Köpi K 45288
18.11.201515:54
4229
72

Moi te kaikki kuuhullut! Koko hömpötys kuumatkasta on niin typerää ja turhaa että voi voi teitä kuu...eiku puupäitä. Kun jenkkien kuualus /kset oli siellä, takuulla kaikki Neuvostoliiton, Kiinan jne parhaat kaukoputket ja radioantennit oli suunnattu sinne. Kaikki näkyi ja kuului maahan asti. Touhu oli siis maahan näkyvällä ja kuuluvalla puolella. JOS sieltä ei olisi näkynyt ja kuulunut mitään, kaikki olisivat voineet todeta että fuulaa koko juttu. Mutku nii ei vaa ollu. Kaikki näki ja kuuli että siellä ollaan ja monta kertaa sen jälkeenkin. Totta kai NL, Kiina ja muut olisivat heti alkaneet  vouhottaa, protestoida ja näyttää filmiä sen ajankohdan kuumaisemasta  mutta tietysti turhaan ja vaikk mitä...Lopettakaa toi hömpötys, jo,  hölmöt, jooko? Jalat Maahan, ei  Kuuhun. Terveisin, Eero-setä Käpylästä. 

 

 

Kommentit (0)
17.11.201520:35
45288
60

Jos et usko muuta kuin "mitä omin silmin näet", niin todisteita ei ole. Maasta käsin ei kuussa käynnin jälkiä voi nähdä ja kuusta tuotuja kivinäytteitäkään et varmaan usko kuusta peräisin oleviksi (vaikka ne eroavatkin maasta löytyvistä) ja kaiken voi toki väittää lavastetuksi ja valehdelluksi. Mutta jos uskot video- ja valokuvia, viimevuosina kuuta kiertävistä luotaimista otettuja kuvia kuukäyntien jäljistä, kuuhun jätetystä laserheijastimesta heijastuvia signaaleja, astronauttien lausuntoja jne., niin todisteita riittää.  (Ja kun Charlie Sheenin HIV juoruttiin miljoonalahjuksista huolimatta, niin kaipa joku tuhansista touhuun osallistuneista henkilöistä olisi jo juorunnut kuumatkahuijauksetkin.)

Nykyteknologiaan verrattuna teknologia oli 60-luvulla alkeelllista ja on sanottu, että nykyisessä kännykässä on moninverroin "älyä" ja laskentakapasiteettia verrattuna Apollo-aluksien tietokoneisiin. Lennot tehtiin hyvin suurella riskillä, kuten lukuista onnettomuuksista (esim Apollo 13) voidaan todeta. Syynä oli kilpailu Venäjän kanssa, suuri riski hyväksyttiin kunhan vain ollaan perillä ennen vihollista. Apollo-lentojen suunnitteluun käytettiin paljon ja parhaita resursseja, esim laskemaan lentoratoja ym.

Kommentit (2)
Köpi K:n vastaukset ovat olleet asiallisuuden mittarilla mitattuna luokkaa10. Tässä vas... Köpi K:n vastaukset ovat olleet asiallisuuden mittarilla mitattuna luokkaa10. Tässä vastauksessa on kumminkin pieni virhe. Amerikkalaiset kilpailivat Neuvostoliittoa vastaan, ei Venäjää. Onhan ne (mukamas) eri valtioita. Kommenttini on sikäli turha kun kaikki kumminkin tietävät, että rys***tähän tässä on kysymys.
19.11.2015 12:20 Asseri Alakulo 3801
En luottaisi kuusta tuotujen kivien erillaosuuteen sillä kuun kivet vastaavat hyvin maan ... En luottaisi kuusta tuotujen kivien erillaosuuteen sillä kuun kivet vastaavat hyvin maan volframpitoista malmia ja näin kivien samanlaisuus tukee näkemystä jonka mukaan kuu ja maa ovat syntyneet kahden proto-planeetan törmäyksestä.
28.11.2016 13:36 Daniel Malinen 1206
17.11.201522:06
12751
56

 

Jo jouluna 1968 suomalaisetkin saivat seurata Apollo 8:n henkeäsalpaavaa avaruuslentoa, kun alus kuljetti miehistönsä ensi kertaa kuuta kiertävälle radalle.  Heinäkuussa 1969 Apollo 11 sitten laukaistiin matkaan 155 miljooonan hevosvoiman tehoisen Saturnus V -kantoraketin kärjessä. Kuuta kiertävällä radalla komentoaluksesta irtosi kuumoduli Eagle, joka laskeutui astronautit Armstrong ja Aldrin mukanaan 20. heinäkuuta kuun pinnalle Michael Collinsin jäädessä komentoaluksessa kiertämään kuuta. Astronautit oleskelivat kuun pinnalla 22 tuntia, joista yli kaksi tuntia kuumodulin ulkopuolella. Lennon tämä vaihe väilitettiin televisiokameran avulla suorana lähetyksenä maahan. Suomessakin voitiin seurata, kuinka Armstrong ja Aldrin tekivät pitkiä "hidastattuja" loikkia kuun pinnalla. Eagle-modulin telakoituminen takaisin komentoalukseen sujui ilman ongelmia kuten myöhemmilläkin lennoilla.  Seuraavan kerran kuussa käytiin jo saman vuoden 1969 marraskuussa, jolloin amerikkalaiset astronautit jo ajelivat kuun pinnalla tarkoitusta varten konstruoidulla kuuautolla...

Kaikki tuo ei tuolloin eläneiden aikalaisten mielessä vaikuttanut teknisesti lainkaan alkeelliselta vaan lähinnä maailmanihmeeltä.

Neuvostoliitto ei ainakaan 1960-luvun jälkipuoliskolla käynyt Yhdysvaltain kanssa kilpailua siitä, kumpi ensin ehtisi kuuhun. Sillä oli oma projektinsa, joka sitten huhtikuussa 1971 johti Saljut 1 -avaruusaseman laukaisemiseen maata kiertävälle radalle. Perässä seurasi avaruusalus Sojuz 10, jonka kosmonautit sitten telakoivat kiinni Saljut-asemaan.

......................

Korjaus 18.11.2015: Sähkökäyttöinen auto, joka moninkertaisti tutkimusmatkojen pituudet, oli astronauteilla mukanaan vasta kolmella viimeisellä Apollo-lennolla, joista ensimmäinen alkoi 26.7.1971.

 

 

Kommentit (1)
En väittänytkään, että teknologia oli SILLOIN alkeellista, sehän oli toki huippua ja... En väittänytkään, että teknologia oli SILLOIN alkeellista, sehän oli toki huippua ja parasta mitä oli saatavilla. Mutta NYKYTEKNOLOGIAAN verrattuna alkeellista. http://www.computerweekly.com/feature/Apollo-11-The-computers-that-put-man-on-the-moon Neuvostoliito kilpaili avaruuden valloittamisesta ja siihen kuului myös kuuhun pääseminen. He lähettivät sinne miehittämättömiä aluksia kuten USAkin ja luopuivat hankkeesta vasta lukuisten onnettomuuksien myötä. Sitten he suuntasivat resurssinsa avaruusasemiin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Avaruuskilpa
18.11.2015 07:52 Köpi K 45288
18.11.201512:47
12751
51

Ainakin jossain määrin väite Otavan suuren ensyklopedian (maan parhaat silloiset asiantuntijat) "suomettuneesta" sisällöstä tällaisessa artikkelissa alkaa muistuttaa salaliittoteorioita siitä, että koko kuussakäynti olikin vain lavastusta...

Kommentit (0)

Vastauksesi