Käytettiinkö paikallisbusseissakin joskus jonkinlaisia juoksevia valotauluja?

Käytettiinkö paikallisbusseissakin joskus jonkinlaisia juoksevia valotauluja?

Nyt kun täällä on muisteltu Helsingin Sokoksen katolla ollutta liikkuvaa valotaulua, niin mieleeni muistui sellainen, että eikö myös paikallisbusseissakin käytetty joskus aikoinaan joitain vastaavanlaisia liikkuvia valotauluja joskus 80-luvulla? Olen itse oululaisia, ja sellainen hämärä muistikuva, että ainakin Oulun paikallisbusseissa taisi olla vielä 80-luvulla jotkut tällaiset taulut, mutta ne poistuivat joskus 90-luvun alussa. Taulut oli muistini mukaan sijoitettu kuljettajan takana olevaan väliseinään tai rakenteisiin, tekstipuoli matkustamoon päin, ja tekniikka ei ollut vielä ledeillä toteutettu, vaan pienillä hehkulampuilla. Taulussa ei muistaakseni myöskään pyörinyt uutiset, vaan mainokset. Onko siis muistikuvia?

3 vastausta

Muistat aivan oikein. Vaikken itse muista tällaisia koskaan Helsingin busseissa olleen, ovat kuvailemasi tapaiset valotaulut tuttuja maakunnista. Esimerkiksi Joensuussa paikallisliikenteen linja-autoissa ovat nämä valotaulut olleet vakio vielä 2010-luvullakin. En tiedä onko Joensuun linja-autokalustoa vaihdettu viimeisen kuuden vuoden aikana (kävin siis Joensuussa edellisen kerran 2013), mutta eiköhän tämä muinaisjäänne vielä joistain pikkukaupunkien linja-autoista löydy.

Kommentit (0)
11.06.201922:40
27904
16

Niitä oli vielä viime vuonna Turussa, saattaa olla edelleenkin sellaisissa busseissa, joita käytetään ruuhka-ja rikkoutumistilanteissa mutta ei välttämättä enää jokapäiväisessä liikenteessä.  Nykyään ovat vallalla neliskulmaiset screenit. 2010-luvun alussa niitä vilahteli Kymenlaaksossa, muutin pois sieltä 2014, joten en tiedä nykytilannetta. Keiden liikennöitsijöiden autoissa, en tullut katsoneeksi. 

Kommentit (0)
02.08.201919:12
27904
16

Tänään juuri oli Turun paikallisliikenteessä Savon linjan omistama bussi, jossa oli vielä sellainen valotaulu. Aparaatissa oli virta päällä, mutta systeemissä ei tietosisältöä, joten taulussa kulki vain 3 punaista tähteä.

Kommentit (0)

Vastauksesi