Kävin remontoidussa Käpylän kirjastossa ja järkytyin.

Kävin remontoidussa Käpylän kirjastossa ja järkytyin.

Hei!
Kävin remontoidussa Käpylän kirjastossa ja järkytyin. Kirjoja on varmaan alle kymmenesosa siitä mitä ennen remonttia. Olisinkin kiinnostunut tietämään, että kuka on ideoinut uudistuksen, jossa vähennetään kirjojen määrää radikaalisti? Onko vastuussa joku kaupungin valtuusto tms. ja mitkä ovat perustelut tällaiselle järjettömälle uudistukselle? Kirjastoon on kuulemani mukaan ostettu järjettömän kalliit äänentoistolaitteet, jotka eivät sinne kuitenkaan sovellu. Mikä järki on tällaisessa uudistumisessa ja rahojen tuhlauksessa? Tällainen kehityssuunta on myös kesäpaikkamme lähikirjastossa, jossa sentään on korkeita kirjahyllyjä, mutta vuosi vuodelta vähemmän kirjoja.

Vastaus

Hei!

Kiitos palautteestasi. Käpylän kirjaston uudistus noudattaa samaa kaupunginkirjastossa käyttöön otettua konseptia kuin viime joulukuussa uusittuna avattu Oulunkylän kirjasto. Muutoksista vastaa viime kädessä Helsingin kaupunginkirjaston ylin johto ja kirjastotoimen apulaisjohtaja Saara Ihamäki.

Käpylän kirjastosta poistettiin kirjoja, koska kirjoja oli päässyt kertymään liikaa niin että hyllyt olivat ylitäynnä ja kirjasto oli tunkkaisen oloinen. Kaikissa kirjastoissa karsitaan ei-suosittuja kirjoja pois jatkuvasti, koska koko ajan tulee myös uusia kirjoja.

Omasta mielestäni uudistettu Käpylän kirjasto on miellyttävämmän näköinen ja mukavampi asioida: avara ja kävelytilaa riittää. Kirjastoissa on usein paljon sellaisia (erityisesti vanhoja) kirjoja, joita kukaan ei ole lainannut vuosiin tai vuosikymmeniin. Nämä "liikkumattomat" ja siten turhat kirjat karsittiin nyt pois hyllyistä Käpylän kirjaston remontin yhteydessä. Hyllyissä on kannattavampaa pitää suosittuja kirjoja, joita lainataan paljon, koska siten asiakkaatkin löytävät helpommin haluamansa. Myös harvinaisempaa luettavaa voi tilata itselleen Helmetin kautta Käpylän kirjastoon muista Helmet-kirjastoista. Esimerkiksi Pasilan kirjavarastossa on suuret määrät vanhoja kirjoja ja muuta materiaalia, joita ei ole enää muissa kirjastoissa.

Voit hakea aineiston saatavuustietoja HelMet-aineistohaussa:
http://helmet.fi/

Palautetta kirjastopalveluista voit jättää kaupunginkirjaston palautelomakkeella:
http://www.lib.hel.fi/fi-FI/Palaute/

Kommentit (0)

Vastauksesi