Kävin äskettäin Jumbon Citymarketissa ja hämmästelin sen valtavaa kokoa.

Kävin äskettäin Jumbon Citymarketissa ja hämmästelin sen valtavaa kokoa.

Kävin äskettäin Jumbon Citymarketissa ja hämmästelin sen valtavaa kokoa. TV:ssä sitten jossain laihdutusohjelmassa käytiin brittiläisessä marketissa, ja se oli vieläkin valtavampi, ja tuotteita, kuten erilaisia eksoottisia hedelmiä varmastikin satoja tai tuhansia erilaisia. Tässä heräsikin suuri kunnioitus kauppojen myyjien, muidenkin kuin HeVi-osaston asiantuntemusta, tai ehkä muistamista kohtaan. Miten ihmeessä he voivat muistaa lonkalta millä käytävällä ja missä hyllyssä on Ugandan kolmannen pellon tuttifrutti XYZ hedelmä? :) Onko kyse vain ahkerasta ulko-opettelusta? Millainen koulutus myyjillä on? Palkka tuskin päätä huimaa?

Vastaus

Koulutusnetistä löytyy ammattikuvaus esimerkiksi yleismyyjästä, jonka työtehtäviä on mm. "purkaa, pakkaa, hinnoittelee ja asettelee tavarat esille myymälätilaan. Tehtäviin kuuluu myös tavaran tilaus ja vastaanotto. Työtehtävät vaihtelevat työtilanteen mukaan. Lisäksi hän voi työskennellä välillä kassalla tai palvella asiakkaita eri osastoilla."

Kaupassa työskentelevien pohjakoulutus on varsin kirjava, osalla on jokin kaupallisen alan koulutus. Moni on myös tullut työhön suoraan yleissivistävän koulutuksen jälkeen. Toisen asteen koulutuksena voi suorittaa esimerkiksi liiketalouden perustutkinnon (myös näyttötutkintona). Monet kauppaketjut lisäkouluttavat itse omia myyjiään.
http://www.ammattinetti.fi/

Palvelualojen ammattiliiton sivuilta löytyy tietoa sekä alan palkkauksesta että ammattikoulutuksesta:
http://www.pam.fi/tyoelama/tyoehtosopimukset/kaupan_ala/

Kommentit (0)

Vastauksesi