Kaveri väittää että ihmisen auki viilletystä valtimosta veri lentää 7-9 metrin...

Kaveri väittää että ihmisen auki viilletystä valtimosta veri lentää 7-9 metrin...

Kaveri väittää että ihmisen auki viilletystä valtimosta veri lentää 7-9 metrin päähän. Voiko tämä pitää paikkaansa? Miten kova paine on ihmisen verenkierrossa?

Vastaus

Kaveri taisi vähän liioitella.

Helsingin poliisilaitoksen kuolemansyyntutkija tiesi vastauksen kysymykseesi: Auki viilletystä valtimosta, jos mikään kudos ei estä veren suihkuamista, voi veri lentää korkeintaan metrin päähän, todennäköisesti vain puolisen metriä.

Tämä koskee siis vain juuri valtimon kohdalla viillettyä haavaa, jonka kautta sydän pumppaa tuoretta verta. Muussa tapauksessa veri suihkuamisen sijaan lähinnä valuu.

Jos haava syntyy lyönnin seurauksena, voi veri lentää kuitenkin pidemmälle. Suihkun pituus riippuu täysin lyönnin voimasta, lyöntien määrästä ja paikasta johon lyönti osuu. Myös pisaran koolla on asiaan vaikutusta. Maksimissaan silloinkin puhutaan noin kolmesta metristä.

Kuolemansyyntutkija kertoi, että on olemassa erityistä verijälkitutkimusta, jos aiheeseen haluaa tutustua tarkemmin.

http://www.poliisi.fi/

Paine on sydämen vasemmassa kammiossa verenkierrossa suurimmillaan, äärimmäisen rasituksen aikana yli 200 elohopeamillimetriä (mmHg).

Sydämen vasen kammio tekee suurimman pumppaustyön, koska sen on työnnettävä veri suurella paineella aorttaan ja sitä kautta valtimoiden ja edelleen hiussuonten kautta kaikkialle elimistöön.

Lähde:
http://www.tohtori.fi/?page=7423127&id=7163715

Kommentit (0)

Vastauksesi