Kävelin Santiago de Compostelan pyhiinvaelluspolkuja. Sain perille tullessa todistuksen. Se on latinankielinen. Saisitteko meille matkan kulkeneille tähän suomennoksen?

Kävelin Santiago de Compostelan pyhiinvaelluspolkuja. Sain perille tullessa todistuksen. Se on latinankielinen. Saisitteko meille matkan kulkeneille tähän suomennoksen?

CAPITULUM hujus Almae Apostolicae et Metropolitanae Ecclesiae Compostellanae sigilli Altaris Beati Jacobi Apostoli custos, ut omnibus Fidelibus et Peregrinis ex toto terrarum Orbe, devotionis affectu vel voti causa, ad limina Apostoli Nostri Hispaniarum Patroni ac Tutelaris SANCTI JACOBI convenientibus, authenticas visitationis litteras expediat, omnibus et singulis praesentes inspecturis, notum facit:...........hoc sacratissimum Templum pietatis causa devote visitasse.In quorum fidem praesentes litteras, sigillo ejusdem Sanctae Ecclesiae munitas, ei confero.

Vastaus

"Tämän rakkaan Santiago de Compostelan apostolisen ja arkkipiispallisen kirkon (tuomio)kapituli ja autuaan apostoli Jaakobin alttarin sinetin vartija, jonka tehtävä on toimittaa aito asiakirja kaikille uskoville ja pyhiinvaeltajille, jotka ovat kaikkialta maailmasta kokoontuneet hartauden harjoittamiseksi tai antamansa lupauksen vuoksi pyhän Jaakobin, apostolimme ja Espanjan suojeluspyhimyksen ja varjelijan kynnykselle, tekee tiettäväksi kaikille tämän lukeville, että XX on hurskauden harjoittamisen vuoksi asianmukaisella hartaudella vieraillut tässä kaikkein pyhimmässä temppelissä. Tämän todistamiseksi annan hänelle tämän asiakirjan saman pyhän kirkon sinetillä vahvistettuna."

Suunnilleen tämä on todistuksen sisältö. Apuna tämän käännöksen muotoilemisessa on käytetty saksalaista tekstiä
http://de.wikipedia.org/wiki/Compostela

englantilainen käännös
http://www.archicompostela.org/peregrinos/Inglés/La%20Compostela%20.htm

toinen saksalainen käännös http://www.archicompostela.org/peregrinos/Aleman/La%20Compostela.htm

espanjankielinen käännös http://www.archicompostela.org/peregrinos/Espanol/La%20Compostela.htm

ranskalainen käännös
http://www.archicompostela.org/peregrinos/Francés/La%20Compostela.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi