Kaupat mainostavat usein, että "ei jälleenmyyjille" ja "vain yksi tavara...

Kaupat mainostavat usein, että "ei jälleenmyyjille" ja "vain yksi tavara...

Kaupat mainostavat usein, että "ei jälleenmyyjille" ja "vain yksi tavara asiakasta kohden". Mitä tapahtuisi, jos sanoisin: "Joo, ostan tämän, mutta olen jälleenmyyjä, ja aion myydä tämän kohta eteenpäin." tai "Joo, tämä on niin kiinnostava, että ostaisin kaksi." Eikö se olekaan kauppa mikä kannattaa? Milloin saa sitten ostaa toisen kappaleen? Kun on uusi asiakas?

Kerran halusin ostaa päänsärkylääkettä pitkälle ulkomaanmatkalle, mutta oli ostorajoitus. Kysyin, että jos maksan tämän ja kävelen ulos ja taas sisään, niin saanko lisää? Että milloin olen uusi asiakas? Huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla? Myivät lopulta lisää, että ei tarvinnut viereisestä apteekista käydä ostamassa loppuja (mistä mahdollisuudesta myös mainitsin), mutta myyjä mutisi kireästi hampaittensa välistä: "Kyllä me sinut muistetaan."

Nimim. Elämää Absurdstanissa

Vastaus

Markkinointi on oma taiteenlajinsa. Kaupat voivat käyttää ns. sisäänheittotuotteita, joilla houkutellaan asiakkaita. Kun nämä kerran ovat astuneet sisälle, samalla kertaa he mahdollisesti ostavat jotain muutakin kuin tuota houkutustavaraa, jolloin kauppiaalle jää liikevaihdosta parempi kate.

Toisaalta on myös niin, että kun kauppias mainostaa ostorajoituksella "ei jälleenmyyjille", siitä syntyy asiakkaille kuva että tarjous on erityisen edullinen. Kukapa meistä ei olisi tyytyväinen jos uskoisi saaneensa laatutavaraa halvalla. Kauppiaalla on toki oikeus pitää kiinni tarjouksessaan mainitusta ostorajoituksesta, joten jos tarjous on "vain kolme per talous", neljännestä kappaleesta kauppa voi periä listahinnan. Eri asia sitten on, kuinka hyvin kassalla muistetaan, ketkä ovat jo tarjoustuotteen ostaneet.

Lääkkeiden kertahankinnat on hieman eri juttu. Sosiaali- ja terveysministeriön alaisessa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa päätetään, mikä on kerralla myytävien määrän yläraja. Jos pystyy osoittamaan selkeän tarpeen isommalle ostokselle, kuten esim. matkalle lähdön, niistä voinee ehkä tehdä poikkeuksia, mutta enpä lähtisi joka kerta asiasta kinaamaan.

Voivoi, ei nämä vielä mitään, kyllä minä pystyisin kertomaan paljon absurdimmistakin tilanteista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sis%C3%A4%C3%A4nheittotuote
http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/laakehuolto/apteekit

Kommentit (0)

Vastauksesi