Kattilassa liottaminen?

Kattilassa liottaminen?

Voiko esim puurohiutaleita liottaa yön yli vedessä kattilassa, joka on ruostumatonta terästä, yön yli huoneenlämmössä tai jääkaapissa? Ei kai kattilasta irtoa mitään?

Vastaus

Elintarvikekäyttöön standardoitu ruostumaton teräs on suhteellisen pysyvä ja tiivis koostumukseltaan ja sen vuoksi yksi turvallisimmista elintarvikekontaktimateriaaleista, todetaan Eviran verkkosivuilla.

Elintarvikekontaktimateriaaleissa käytettävien metallien tulee täyttää EU-asetuksen 1935/2004 yleiset vaatimukset eli niistä ei saa ennakoitavissa olevissa olosuhteissa siirtyä niiden ainesosia elintarvikkeeseen sellaisia määriä, että ne tekisivät elintarvikkeen ihmisen terveydelle vaaralliseksi, muuttaisivat elintarvikkeen koostumusta sopimattomasti tai heikentäisivät sen aistinvaraisia ominaisuuksia. Eri maissa valmistettujen astioiden laatu saattaa kuitenkin vaihdella ja esimerkiksi Kiinassa valmistettujen teräsastioiden laadusta ei varmuudella voi tietää. Maahantuojan se toki pitäisi selvittää.

Hapan elintarvike saattaa liuottaa metalleja heikkolaatuisemmasta astiasta. Puurohiutaleet tuskin liuottavat teräsastiasta mitään, etenkin kun säilytysaika on näinkin lyhyt.

Kommentit (0)

Vastauksesi