katsoin sukellusvene-elokuvan jokin aika sitte.Hädän tullessa (sotaelokuva oli)...

katsoin sukellusvene-elokuvan jokin aika sitte.Hädän tullessa (sotaelokuva oli)...

katsoin sukellusvene-elokuvan jokin aika sitte.Hädän tullessa (sotaelokuva oli) vene sukelsi ja kapteeni komensi täyttämään painolastitankit vedellä,siis ilma puhallettiin tankeista pois.Puhalletaanko ilma mereen sukellettaessa ja kun halutaan nousta pintaan,pitää taasen pumpata vesi pois tankeista ja korvata kai ilmalla.Eikös pojilla lopu hengitysilma veneessä jos sukellus ja nousu uusitaan useita kertoja ja jos ei ehditä hakemaan pinnalta uutta keuhkojen täytettä taistelun tuoksinnassa?

Vastaus
28.05.200900:54
4806
49

Kyllä. Sukeltamista varten painolastitankit täytetään vedellä. Kulkusyvyyttä säädetään muuttamilla pumpuilla ,jotka säätelevät pienten trimmitankkien sisältämän veden määrää. Sukelluskulmaa ja kulkusyvyyttä voidaan säädellä myös syvyysperäsimillä. Pintaan noustaan tyhjentämällä painolastitankit paineilmalla alusta ympäröivään nesteeseen.
Välillä ilmaa pitää siis noutaa pinnan tuntumasta.Toki joissakin toisen maailmansodan sukellusveneissä oli jo asennettu snorkkeli ,joka mahdoliistaa ilmansaannin ilman ,että sukellusveneen täytyy nousta kokonaan pintaan.
Jos kaikki happivarat loppuvat taistelun tuoksinnassa ja uutta ei saada tilalle pojilta tosiaan loppuu happi.

Lähteet:http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukellusvene

Kommentit (0)

Vastauksesi