Katsoiko kukaan Kadonneen jäljillä -tv-ohjelmaa:Miten suuri osa (%)...

Katsoiko kukaan Kadonneen jäljillä -tv-ohjelmaa:Miten suuri osa (%)...

Katsoiko kukaan Kadonneen jäljillä -tv-ohjelmaa:

Miten suuri osa (%) sellaisista, joiden toista, muuta kuin Suomen kansalaisvanhempaa ei tiedetä, on nimenomaan isättömiä? eikä

esimerkiksi äidittömiä - äiti tuntematon tai kadoksissa.

Ts. Kuinka suuri osa (%) Suomen kansasta on sellaista, jolla isä on tuntematon ulkomaalainen ja / tai ei ole koskaan tavannutkaan lastaan?
Kuinka suuri osa (%) Suomen kansasta on sellaista, jolla äiti on tuntematon ulkomaalainen ja / tai ei ole koskaan tavannutkaan lastaan?

Ts. Onko enemmän kadonneita ulkomaalaisisiä kuin tuntemattomia ulkomaalaisäitejä, jotka olisivat jättäneet puolisuomalaisen lapsensa?

Kun tv-ohjelma näytti marssittavan esiin juuri näitä isättömiä lapsia, jotka eivät välttämättä koskaan ole edes nähneet isäänsä kertaakaan ennen isän kuolemaa jopa.

Vastaus

Tilastokeskus on koonnut ja julkaissut erilaisia tilastoja Suomen perhekoostumuksista, joissa perheitä on jaoteltu vanhempien kielen, kansalaisuuden ja alkuperän mukaan. Kadonneita vanhempia ei näistä tilastoista löydy.

Isättömiä perheitä on tilastojen mukaan huomattavasti enemmän kuin äidittömiä. Vuonna 2011 isättömiä perheitä oli Suomessa 10,2 prosentti kaikista perheistä, kun taas äidittömiä perheitä oli 2,1 prosenttia. Kadonneen jäljillä -sarjassa toistuva kuvio isättömistä lapsista on siis hyvin tyypillinen Suomessa ja muuallakin maailmassa. Avioerotilanteissa lapset päätyvät yleensä äidille.

Kannattaa tutkiskella itse Tilastokeskuksen perherakenteeseen liittyviä tilastoja:
http://www.stat.fi/til/perh/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi