Katarol-pastilli

Katarol-pastilli

Miltä vuodelta on mainos, jossa lauletaan: "Katarol katarilli, tosi vahva pastilli" ja minä vuosina tämä pastilli oli markkinoilla ja mikä oli valmistajan nimi?

Vastaus

Suomen elinkeinoelämän keskusarkiston tietokannasta löytyy valokuva kyseisestä Katarol-mainoksesta. Kuvan tietojen mukaan mukaan se on vuodelta 1975. Youtubelta voi myös katsella tämän mainoslaulun.

Museoviraston kuva vanhasta Katarol-pastillirasiasta on ajoitettu 30-luvun loppupuolelle. Toisessa kuvassa rasiassa on vielä mukana Ipnoksen logo. Heikki Huhtamäki toi Ipnoksen tuotevalikoimaan pastillit ja muut makeiset. Niiden valmistus alkoi vuonna 1936 rakennetussa uudessa tehtaassa, joten niillä nurkin lienee myös Katarol tullut markkinoille. Ipnos luopui makeisvalmistuksesta Hellaksen hyväksi 40-luvun alkuun mennessä. Vuonna 1987 Hellas liitettiin Huhtamäen tytäryhtiöön Leaf Inc’iin. Hellaksen tuotelukumäärä pieneni huomattavasti 70-luvun lopulla, vuoden 1971 349 tuotteesta 185 tuotteeseen 1979. Olisiko Katarolkin pudonnut valikoimasta tässä vaiheessa? Ehkä se pysyi markkinoilla vielä 80-luvun puolelle. Tarkkaa ajankohtaa pastillin katoamiselle emme pysty selvittämään. Muistikuvat tästä ovat tervetulleita.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi