Kari & Juice

Kari & Juice

Näin kuvan, jossa Kari Suomalainen kohtaa Juice Leskisen Linnan juhlissa joskus 80-luvulla. Onko jälkimaailmalle jäänyt tietoa mitä herrat mahtoivat toisistaan ajatella?

Vastaus

Kuvaajat olivat paikalla linnan juhlissa vuonna 1986 Juicen ja Kari Suomalaisen kohdatessa. Juicen otsalleen hikinauhaksi sitoma kravatti herätti tuolloin huomiota. Tapaaminen mainitaan myös Antti Heikkisen Juice-elämäkerrassa Risainen elämä (Siltala, 2014), mutta sitä ei kirjassa sen enempää käsitellä. Vastaaja ei muistakaan lähteistä löytänyt miesten mietteitä toisistaan. Helsingin Sanomien aikakoneesta ei ollut apua. Muiden medioiden arkistoja ei tuolta ajalta ole saatavissamme.

Voisi arvella, että taiteilijat arvostivat toisiaan. Nokkelia ja huumorintajuisia kumpikin. Myös Kari Suomalaista on joskus luonnehdittu vastarannan kiiskeksi luonteeltaan. Piirtäjä polveutui kulttuurisuvusta. Hänen isänsä oli viulisti, musiikkikirjailija ja Uuden Suomen musiikkiarvostelija Yrjö Suomalainen, ja äidinisä oli kuvanveistäjä Emil Wikström. Kari itse soitti nuoruudessaan fagottia.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi