Kappale: Tiger shark Sävellys ja sanat: Peter Hodgkinson, englannin kieliset sanat ?

Kappale: Tiger shark Sävellys ja sanat: Peter Hodgkinson, englannin kieliset sanat ?

Googlesta löytyy tieto, että Tiikerihai-kappaleen, alkuperäiseltä nimeltä Tiger Shark,  on säveltänyt ja sanoittanut Peter Hodgkinson . Löytyykö mistään alkuperäistä englannin kielistä sanoitusta ?

2 vastausta

En onnistunut mistään lähteestä löytämään Tiikerihaille englanninkielistä sanoitusta. En löytänyt myöskään mainitsemaasi linkkiä, jossa olisi sanottu Peter Hodgkinsonin myös sanoittaneen laulun. Hänhän kyllä aikoinaan teki tämän kansansävelmän tunnetuksi mukailemalla sen akustiselle kitaralle, ja Suuri toivelaulukirja kertookin, että muualla kuin Suomessa se tunnetaan lähinnä instrumentaalikappaleena. Reino Helismaan suomenkielinen teksti lienee siis aivan alkuperäinen runoelma eikä käännös englannista. Tosin kirjastot.fi -sivustolta löytyvässä aiheeseen liittyvässä vastauksessa arvellaan, että Helsingin olympiakesänä ehkä olisi laulua hoilattu englanniksikin, mutta varmaa tietoa asiasta ei tunnu löytyvän. 

Tunteeko joku lukijoistamme Tiger sharkin englanninkielisen version?

Kommentit (0)
20.06.201318:17
15140
6

Enpä löytänyt minäkään niitä englanninkielisiä sanoja. Mutta kun on kyseessä trad.amer. sävelmä, siihenhän saattaa olla vaikka minkä kielisiä sanoja, jotka eivät ehkä ole alkuperäisen tunnelman mukaisia.

Ottaen huomioon, että jos P.H. veljineen on itse esiintynyt yhtyeessä Hawaiian Islanders, joka on tehnyt sävelmän uudelleen tunnetuksi Tiger Shark-nimisenä 30-luvulla (?), on Helismaa ainakin tavoittanut sekä tunnelman että miljöön, vaikka teksti olisikin hänen oma alkuperäisensä. Hawaiian Islandersin lisäksi nimittäin sävelmän on levyttänyt vinyylille mm. The Kilima Hawaiians (1966 ja 1973) että Honolulu Strings ja Waikiki Beach Boys-nimiset kokoonpanot, sekä Wout Steenhuis/Big Ben Hawaiian Band joten etelämeren tunnelmissa liikutaan, vaikka esittäjät lienevätkin olleet Euroopasta. Jälkimmäisten levytysvuosista ei ole tietoa, eikä siitäkään, ovatko esitykset pelkkiä instrumentaaleja vai onko niihin ollut sanatkin. Niitä ovat pohdiskelleet vuosien varrella muutkin, kuten alla olevasta keskustelulinkistä ilmenee.

Kommentit (1)
Youtubesta löytää ainakin seuraavien tekijöiden versiot kappaleesta: The Hawaiian Isla... Youtubesta löytää ainakin seuraavien tekijöiden versiot kappaleesta: The Hawaiian Islanders, Kilima Hawaiians, Waikiki Beach Boys ja Wout Steenhuis. Kaikki instrumentaaleja, Kilima Hawaiiansin hauskin. Chrisse
28.2.2016 23:24 Christian Westerlund 0

Vastauksesi