Kappale löytyi muutaman sanan perusteella

Kappale löytyi muutaman sanan perusteella

Heikki Harman "Pop eilen, toissapäivänä" ohjelman tunnussävel oli jäänyt korvamadoksi, ja se soi päässäni aina vaan uudelleen ja uudelleen. Ohjelman alussa sitä soitettiin vain pieni pätkä eikä se edennyt koskaan sanalliselle tasolle asti, Kumminkin muistin siitä muutamat sanat "blue, blue, electric blue" tjsp. Epäilin esittäjäksi joko T. Rex tai David Bowie.Kappale oli kyllä tuttu mutta sen nimi ja esittäjä olivat päässeet unohtumaan. Tänään kävin eräässä levykaupassa ja kysyin myyjältä tuntisiko hän kyseisen kappaleen. Hän syötti tietokoneelle nuo muutamat sanat ja oitis löytyi kappaleen nimi ja esittäjäkin. Kyseessä on David Bowien "Sound and vision" äänitteellä "Low" Mistä moinen ihmesivu löytyy? Olisin todella kiitollinen jos sen saisi omalle tietokoneelleen kirjanmerkiksi. (Voisiko saada tekstiä hiukan suuremmaksi? Edelliseen tuli tuhottomasti kirjoitusvirheitä, joita oli tosi työläs etsiä ja korjailla.)

3 vastausta

Google -haku "blue, blue, electric blue" kertoo kyllä nopeasti, että kyseesä on David Bowien kappale ja millä albumilla se on. Kauppiaalta kannattaa vielä varmistaa oliko hänellä käytössään jokin toinen palvelu.

Itse käytän usein seuraavaa keinoa, jos teksti on liian pieni: suurennan näytön teksin painamalla ctrl ja + samanaikaisesti (piennennys ctrl ja -). Tällöin myös kirjoitettava teksti suureneen.

Kommentit (0)
09.01.201518:00
16256
31

Perustuuko Googlen haku sitten lyriikoihin? Kokeilin sanoilla "and he carries of" ja heti pätkähi esiin Simon and Garfunkelin The Boxer. Toki tuon ennalta tiesin mutta entäpä jos hakemassa on täysin "ummikko" joka ei tunne kappaleita eikä esittäjiä.

Kommentit (0)
09.01.201516:35
77388
29

Jos taskusta löytyy älypuhelin, niin Shazam-sovelluksella (ilmainen) useimmat kappaleet (kotimaiset joskus vähän huonommin) tunnistuvat muutaman sekunnin pätkästä eikä tarvitse edes niitä sanoja olla. Shazamin annetaan vaan kuunnella kappaletta 5-10s, mistä tahansa kohtaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi