Kansalaisaloite apua?

Kansalaisaloite apua?

Haluaisin tehdä kansalaisaloitteet "Opintolainat kokonaan anteeksi" ja aloitteen "Totuus komission perustamisesta". (Totuuskomission tulisi tutkia ilmastohuijaus ja ilmastonmuokkaus -asiat ja Suomen liittyminen Eu:hun ja Euroon perustuslain vastaisesti sekä NWO:n vaikutus Suomeen) Mistä saisin ilmaista neuvoa aloitteiden tekemiseksi, jotta osaisin vedota/viitata oikeisiin lakipykäliin ja aloitteen tarkistamiseksi muotovirheiden välttämiseksi. Kenen allekirjoitus aloitteen tekijöiksi tulisi saada, jotta aloite menestyisi, eli keneltä poliitikoilta tai muulta vaikutusvaltsiselta taholta asiaa kannattaisi kysyä. Kiitos

2 vastausta

Jos asut Helsingin seudulla, voisit käydä maksuttomassa asianajajapäivystyksessä Töölön tai Itäkeskuksen kirjastossa. Asianajaja ei laadi asiakirjaa valmiiksi, mutta ainakin hän antaa alustavia neuvoja ja ohjaa sinua tarvittaessa eteenpäin. Jos asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kannattaa kysyä, onko omassa kirjastossasi vastaavaa palvelua. Ammattiliittojen kautta voi saada maksutonta lakimiesneuvontaan (usein myös muissa kuin työsuhdeasioissa). Jos kuulut johonkin liittoon, kannattaa kysyä.

Kommentit (0)
24.04.201912:46
87108
38

Kansalaisaloitteella ehdotetaan uutta lakia, muutosta olemassaolevaan lakiin tai olemassaolevan lain kumoamista. Noista ehdotuksistasi ainakaan jälkimmäinen tutkimus ei kuulu Kansalaisaloitteen piiriin. Tuskin ensimmäinenkään sillä opintolaina on sopimus pankin kanssa eikä lakiasia.

Oheisessa linkissä on ohjeet Kansalaisaloitteen tekoon ja myös tiedot mistä lisäohjeita saa.

Allekirjoituksia ei tarvita, sinä olet vireillepanija ja varaedustaja tarvitaan. Sitten vaan odottelemaan 50000 kannatusilmoitusta.

Kommentit (1)
Opintolaina on valtion takaama laina, joten se ei ole van pankin ja opiskelijan välinen s... Opintolaina on valtion takaama laina, joten se ei ole van pankin ja opiskelijan välinen sopimus vaan valtio on siinä kolmas osapuoli, ja se on lakiasia. Jos opiskelija suorittaa tutkinnon määräajassa, hän on oikeutettu joko Kelan opintolainahyvitykseen tai verotuksessa opintolainavähennykseen, riippuen siitä milloin opinnot ovat alkaneet. Kummassakin kyse on siitä, että on että valtio maksaa osan lainasta takaisin opiskelijan puolesta. Lisäksi Kela maksaa opintolainan korot kokonaan sellaiselle joka valmistumisen tai opintojen keskeytymisen jälkeen ei yllä riittävään tulotasoon. Kaikki nämä ovat lakiasioita. Kysyjä ei kysynyt neuvoa siihen mikä lakialoite on vaan siihen, miten saisi apua aloitteen muotoiluun. Lakimiehen lisäksi kysyjä voi kyllä tarvita apua muualtakin.
24.4.2019 19:10 Telttu Ella 20686

Vastauksesi