Kännykän kustannukset

Kännykän kustannukset

Kuinka paljon Android-puhelimen erilaiset päivitykset tulevat maksamaan, jos en ole ladannut mitään ylimääräisiä ohjelmia, vaan puhelimessa on pelkät tehdasasennukset? Entä kuinka paljon "säästän" vuositasolla sähkölaskussa, jos lataan puhelintani työpaikalla?

Vastaus

Puhelimen säännöllinen päivittäinen lataaminen kerryttää sähkölaskua vuodessa alle 50 senttiä, ainakin nykyiset puhelimet vievät sen verran sähköä. Suurta etua työpaikalla lataamisesta ei tule.
Mitä päivityksiin tulee, kaikki Android-puhelimien päivitykset ovat aina ilmaisia. Myös suurin osa sovelluksista on ilmaisia, vaikka osa esimerkiksi Play-kaupasta ladattavista sovelluksista saattaa sisältää mainoksia. Asiasta mainitaan erikseen kunkin sovelluksen yhteydessä. Kannattaa myös lukea käyttäjien arvosteluja, joista selviää miten sovellus on heidän puhelimillaan toiminut.

Tuki päivityksille kuitenkin lopetetaan jossain vaiheessa, jos puhelin alkaa olemaan vanhempaa mallia. Kannattaa pitää puhelin aina ajan tasalla, koska yleensä päivitykset parantavat käyttökokemusta, sekä tietoturvaa - ainakin Android-maailmassa.

Kommentit (0)

Vastauksesi