Kannattaako pikavippejä ottaa, miksi lainan ottamisesta joutuu maksamaan niin...

Kannattaako pikavippejä ottaa, miksi lainan ottamisesta joutuu maksamaan niin...

7 vastausta

Mielestäni pikavippejä ei kannata ottaa, koska niissä on niin kova korko. Monet nuoret ovat menettäneet juuri pikavippien vuoksi luottotietonsa. Luottotietonsa menettäneet eivät esim. voi vuokrata asuntoa.

Pikavipeillä on suuret korot, koska 1) kyse on bisneksestä ja 2) suurilla koroilla maksetaan myös ne lainat, joita ei ole hoidettu.

Omaa taloutta kannattaa suunnitella, jotta rahat riittävät. Tietoa löytyy Kuluttajaviraston http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/taloustietoa/ ja Marttaliiton http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/rahat/talouden_suunnittelu/ sivuilta.

Kommentit (0)
08.11.201809:28
3884
23

Jos nyt takerrutaan tuohon kysymyksen ensimmäiseen sanaan, että kannattaako, niin mitään lainaa ei ainakaan taloudellisesssa mielessä kannata koskaan ottaa, jollei sille rahalle saa itse jostain parempaa tuottoa, kuin mitä siitä maksaa. Tavallisen ihmisen lainoissa ei yleensä kuitenkaan ole kyse kannattavuudesta, vaan ajoituksesta: siitä, että jotain halutaan tai joudutaan hankkimaan nyt eikä myöhemmin, vaikka se nyt hankittuna maksaakin enemmän, kuin myöhemmin.

Kommentit (1)
Jo koulussa pitäisi opettaa, että lainaa ottamalla rahaa ei ole enemmän, vaan vähemmä... Jo koulussa pitäisi opettaa, että lainaa ottamalla rahaa ei ole enemmän, vaan vähemmän.
8.11.2018 09:33 Nanna Heikkilä 1075
23.11.201811:34
13
14

Mikä on "pikavippi"? Jos luet vaikka Kauppalehteä, niin Bank Norwegian myöntää pikavippejä, noin 10% korolla. Jos katsot uutisia, niin pikavippilööpeissä taasen vilisee sadan prosentin korot. Onko oman pankkisi remonttilaina tai kulutusluotto "pikavippi", senkin lopullinen korko on todennäköisesti lähellä tuota 10%:a ja voit avata lainan suoraan netistä verkkopankistasi? Onko Klarnan verkkokauppojen osamaksu tai ilmaista maksuaikaa -lasku maksutapana pikavippi? Vai onko pikavippi jo yleistermi kaikelle nyky-yhteiskunnan helpolle ja nopealle, joka ei kannusta pitkäjänteiseen tulevaisuuden rakentamiseen ja säästämiseen? Helppo ja nopea on harvoin halvin, mutta se on ajan normi.

Kaikki haetaan netistä, lainat, kodinkoneet, kalusteet ja kohta ruoka. Esimerkiksi lainavertailu https://luottovertailu.com/ tai mikä tahansa nettipalvelu kertoo nopeasti luottojen hintaerot, mutta osamaksulla ja nettikaupassa tehtävien rahoitusten paremmuutta on vaikea kilpailuttaa ja vertailla. Pikavipit siirtyvät enenevästi ostosten rahoittamiseen ja kulutusyhteiskunnan pinnan alle rahoittamaan saavuttamatonta elintasoa. Taustalta ja varjoista löytyy vielä tilaa, kun poliitikot käyvät vuoronperään napsimassa irtopisteitä "pikavippien" suitsimisella. Luottotiedot menetetään tulevaisuudessa aivan samallalailla ja vauhdilla, vaikka "pikavipit" luottoina ja lainoina olisivat sellaisenaan jo historiaa. 

Kommentit (0)
27.05.201819:55
76
13

Lähtökohtaisesti pikavippiä ei kannata ottaa koskaan, jos on olemassa muita vaihtoehtoja. Ne harvat tilanteet joissa sen ottaminen voi EHKÄ olla hyvä idea liittyy lähinnä tilanteisiin, joissa vielä kalliimpikorkoinen laina korvataan halvemmalla tai on aivan pakko ostaa jotain / maksaa jotain, eikä aidosti ole muuta vaihtoehtoa. Kirjoitin asiasta tänne: https://e-commerceplatforms.com/pikavippi-syyt/ hiljattain vähän kattavammin, kyseisellä alasivulla ei ole eikä tule olemaan yhtään mainosta.

Kommentit (0)
07.11.201812:08
55
13

Lainaa hakiessa kannattaa se aina kilpailuttaa, oli kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Kilpailuttamalla voi säästää useita satoja, jopa tuhansia euroja. Mikä parasta kilpailuttaminen on täysin ilmaista eikä se velvoita nostamaan lainaa mikäli yksikään lainatarjous ei miellytä. 

Kommentit (0)
08.11.201816:33
49
11

Lainanottaminen on aina riskipitoista. Laina on hyvä renki, mutta huono isäntä. Asiaa kannattaa harkita tarkkaan. Tuolla Tamperelaisen artikkelissa kerrotaan miten velkaneuvonta on ruuhkautunut, ja kun asiat menee huonosti niin apua ei saakaan välttämättä niin helposti kuin lainaa. Harkitse tarkkaan!

https://www.tamperelainen.fi/kaupalliset/vertaaensin/10%20000-puhelua-ve...

 

Jos pohdit uuden lainan ottamista, niin kannattaa ainakin muistaa nämä asiat:

Varmista, että nämä kolme sääntöä täyttyvät, jos pohdit lainan ottamista tai niiden yhdistämistä

1.    Sinulla on useita lainoja, joiden kustannukset ovat korkeita
2.    Olet täysin varma, ettet tarvitse uuden lainan takaisinmaksuaikana enempää lainaa
3.    Olet varmistanut, että lainojen yhdistäminen tulee halvemmaksi kuin lainojen takaisinmaksu erikseen ( https://www.vertaaensin.fi/laina/lainojen-yhdistaminen )

Lähde

 

Kommentit (0)
27.05.201819:55
76
9

Lähtökohtaisesti pikavippiä ei kannata ottaa koskaan, jos on olemassa muita vaihtoehtoja. Ne harvat tilanteet joissa sen ottaminen voi EHKÄ olla hyvä idea liittyy lähinnä tilanteisiin, joissa vielä kalliimpikorkoinen laina korvataan halvemmalla tai on aivan pakko ostaa jotain / maksaa jotain, eikä aidosti ole muuta vaihtoehtoa. Kirjoitin asiasta tänne: https://e-commerceplatforms.com/pikavippi-syyt/ hiljattain vähän kattavammin, kyseisellä alasivulla ei ole eikä tule olemaan yhtään mainosta. Toivottavasti tästä oli hyötyä.

Kommentit (0)

Vastauksesi