Kannattaako pikavippejä ottaa, miksi lainan ottamisesta joutuu maksamaan niin...

Kannattaako pikavippejä ottaa, miksi lainan ottamisesta joutuu maksamaan niin...

18 vastausta

Mielestäni pikavippejä ei kannata ottaa, koska niissä on niin kova korko. Monet nuoret ovat menettäneet juuri pikavippien vuoksi luottotietonsa. Luottotietonsa menettäneet eivät esim. voi vuokrata asuntoa.

Pikavipeillä on suuret korot, koska 1) kyse on bisneksestä ja 2) suurilla koroilla maksetaan myös ne lainat, joita ei ole hoidettu.

Omaa taloutta kannattaa suunnitella, jotta rahat riittävät. Tietoa löytyy Kuluttajaviraston http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/taloustietoa/ ja Marttaliiton http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/rahat/talouden_suunnittelu/ sivuilta.

Kommentit (0)
08.11.201809:28
6432
62

Jos nyt takerrutaan tuohon kysymyksen ensimmäiseen sanaan, että kannattaako, niin mitään lainaa ei ainakaan taloudellisesssa mielessä kannata koskaan ottaa, jollei sille rahalle saa itse jostain parempaa tuottoa, kuin mitä siitä maksaa. Tavallisen ihmisen lainoissa ei yleensä kuitenkaan ole kyse kannattavuudesta, vaan ajoituksesta: siitä, että jotain halutaan tai joudutaan hankkimaan nyt eikä myöhemmin, vaikka se nyt hankittuna maksaakin enemmän, kuin myöhemmin.

Kommentit (1)
Jo koulussa pitäisi opettaa, että lainaa ottamalla rahaa ei ole enemmän, vaan vähemmä... Jo koulussa pitäisi opettaa, että lainaa ottamalla rahaa ei ole enemmän, vaan vähemmän.
8.11.2018 09:33 Nanna Heikkilä 1753
23.11.201811:34
57
52

Mikä on "pikavippi"? Jos luet vaikka Kauppalehteä, niin Bank Norwegian myöntää pikavippejä, noin 10% korolla. Jos katsot uutisia, niin pikavippilööpeissä taasen vilisee sadan prosentin korot. Onko oman pankkisi remonttilaina tai kulutusluotto "pikavippi", senkin lopullinen korko on todennäköisesti lähellä tuota 10%:a ja voit avata lainan suoraan netistä verkkopankistasi? Onko Klarnan verkkokauppojen osamaksu tai ilmaista maksuaikaa -lasku maksutapana pikavippi? Vai onko pikavippi jo yleistermi kaikelle nyky-yhteiskunnan helpolle ja nopealle, joka ei kannusta pitkäjänteiseen tulevaisuuden rakentamiseen ja säästämiseen? Helppo ja nopea on harvoin halvin, mutta se on ajan normi.

Kaikki haetaan netistä, lainat, kodinkoneet, kalusteet ja kohta ruoka. Esimerkiksi lainavertailu https://luottovertailu.com/ tai mikä tahansa nettipalvelu kertoo nopeasti luottojen hintaerot, mutta osamaksulla ja nettikaupassa tehtävien rahoitusten paremmuutta on vaikea kilpailuttaa ja vertailla. Pikavipit siirtyvät enenevästi ostosten rahoittamiseen ja kulutusyhteiskunnan pinnan alle rahoittamaan saavuttamatonta elintasoa. Taustalta ja varjoista löytyy vielä tilaa, kun poliitikot käyvät vuoronperään napsimassa irtopisteitä "pikavippien" suitsimisella. Luottotiedot menetetään tulevaisuudessa aivan samallalailla ja vauhdilla, vaikka "pikavipit" luottoina ja lainoina olisivat sellaisenaan jo historiaa. 

Kommentit (0)
08.11.201816:33
186
51

Lainanottaminen on aina riskipitoista. Laina on hyvä renki, mutta huono isäntä. Asiaa kannattaa harkita tarkkaan. Tuolla Tamperelaisen artikkelissa kerrotaan miten velkaneuvonta on ruuhkautunut, ja kun asiat menee huonosti niin apua ei saakaan välttämättä niin helposti kuin lainaa. Harkitse tarkkaan!

https://www.tamperelainen.fi/kaupalliset/vertaaensin/10%20000-puhelua-ve...

 

Jos pohdit uuden lainan ottamista, niin kannattaa ainakin muistaa nämä asiat:

Varmista, että nämä kolme sääntöä täyttyvät, jos pohdit lainan ottamista tai niiden yhdistämistä

1.    Sinulla on useita lainoja, joiden kustannukset ovat korkeita
2.    Olet täysin varma, ettet tarvitse uuden lainan takaisinmaksuaikana enempää lainaa
3.    Olet varmistanut, että lainojen yhdistäminen tulee halvemmaksi kuin lainojen takaisinmaksu erikseen ( https://www.vertaaensin.fi/laina/lainojen-yhdistaminen )

Lähde

 

Kommentit (0)
27.05.201819:55
180
48

Lähtökohtaisesti pikavippiä ei kannata ottaa koskaan, jos on olemassa muita vaihtoehtoja. Ne harvat tilanteet joissa sen ottaminen voi EHKÄ olla hyvä idea liittyy lähinnä tilanteisiin, joissa vielä kalliimpikorkoinen laina korvataan halvemmalla tai on aivan pakko ostaa jotain / maksaa jotain, eikä aidosti ole muuta vaihtoehtoa. Kirjoitin asiasta tänne: https://e-commerceplatforms.com/pikavippi-syyt/ hiljattain vähän kattavammin, kyseisellä alasivulla ei ole eikä tule olemaan yhtään mainosta.

Kommentit (0)
07.11.201812:08
284
48

Lainaa hakiessa kannattaa se aina kilpailuttaa, oli kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Kilpailuttamalla voi säästää useita satoja, jopa tuhansia euroja. Mikä parasta kilpailuttaminen on täysin ilmaista eikä se velvoita nostamaan lainaa mikäli yksikään lainatarjous ei miellytä. 

Kommentit (0)
27.05.201819:55
180
35

Lähtökohtaisesti pikavippiä ei kannata ottaa koskaan, jos on olemassa muita vaihtoehtoja. Ne harvat tilanteet joissa sen ottaminen voi EHKÄ olla hyvä idea liittyy lähinnä tilanteisiin, joissa vielä kalliimpikorkoinen laina korvataan halvemmalla tai on aivan pakko ostaa jotain / maksaa jotain, eikä aidosti ole muuta vaihtoehtoa. Kirjoitin asiasta tänne: https://e-commerceplatforms.com/pikavippi-syyt/ hiljattain vähän kattavammin, kyseisellä alasivulla ei ole eikä tule olemaan yhtään mainosta. Toivottavasti tästä oli hyötyä.

Kommentit (0)
24.09.201917:25
93
26

Nyt syyskuussa voimaan tulleen korkokokaton myötä tilanne on monessa tapauksessa kääntynyt päälaelleen. Niin sanottuja pikavippejä ei enää ole, sillä kaikkien kuluttajille myönnettävien lainojen korot on rajoitettu 20%:n ja muut vuotuiset kustannukset150€:n. Poikkeuksen muodostaa rahoituspalvelut, joilla luototetaan yksinomaan liikennekäyttöön rekisteröitäviä ajoneuvoja.

Nyt vallitsevassa pankkien ja rahoituslaitosten välisessä kilpailutilanteessa luottokortti alkaakin olla monessa tapauksessa kalliimpi vaihtoehto todellisella vuosikorolla mitattuna, kuin esimerkiksi lainojen tai luottokorttivelkojen yhdistämiseen tarkoitetut luotot. https://sortter.fi/yhdista-lainat/ Jos sinulla on kalliita luottoja tai lainoja, joiden sopimukset on tehty ennen 1.9.2019, ne kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa ja korvata edullisemmalla vaihtoehdolla. https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/2019/30.8.2019-kuluttajaluot... 

Kommentit (0)
11.10.201910:57
40
25

Pikavipille hyvä vaihtoehto on kulutusluotto, jota saa myös netistä paremmilla ehdoilla ja kuluilla. Nykyään on myös korkokatto olemassa juurikin sen takia että kuluttajia halutaan suojella lainanotossa. Kannattaa myös vertailla lainoja kunnolla ennen kuin hyväksyt lainatarjousta. Itse tykkään käyttää Morebankeria, sen helppouden ja kattavuuden vuoksi: 

https://morebanker.fi/

Kommentit (0)
29.10.201909:34
30
24

Pikavipin tulisi aina olla harkittu ja mahdollisimman lyhytaikainen rahoitusratkaisu. Lähes aina oman pankkisi tulisi olla ensisijainen lainoittajasi, sillä he tuntevat taloudellisen tilanteesi ja lainan ehdoista voidaan neuvotella joustavasti.

Lue Suomessa toimivien lainoittajien arviot ja vinkkejä lainanhakuun, säästämiseen jne. täältä: https://loanscouter.com/fi/

Kommentit (0)
14.11.201915:23
284
24

Ei kyllä kannata ottaa pikavippejä lainkaan. Suosittelisin aloittajaa tutustumaan säästämiseen ja sijoittamiseen. Säästämällä sinun ei tarvitse ottaa lainkaan korkea korkoisia vippejä ja lainoja. Sijoittamalla voit laittaa ylimääräiset rahat töihin. Ensi vuonna sjioittamiseen avautuu loistava mahdollisuus, sillä osakesäästötili tulee saataville. Lisätietoja täältä: https://www.xn--osakessttili-lcba6y.com/

Kommentit (1)
https://www.xn--osakessttili-lcba6y.com
18.4.2020 16:10 Joni Ranek 284
24.04.202012:53
105
23

Pikalainoja koskevat nyt vuonna 2019 asetetut 20% nimelliskorkokatto sekä 150€ vuosittainen kulukatto, joten pikalainojen järjettömät korot ovat jo käytännössä historiaa. Vakuudettomia pikalainoja myöntävät tällä hetkellä pankit sekä muut luottoyhtiöt, mutta uusien asetusten myötä ihan pieniä pikavippejä on jo kannattamatonta tarjota. Nykyään muutaman sadan euron pikavipin saaminen on kiven alla. Luoton tarjoajat kun tarjoavat lähinnä vähintään 1000-2000€ luottorajalla toimivia joustoluottoja, joista on sitten mahdollista tehdä pienempiä nostoja. Tällä tavalla myös ihmisten lainasummat ovat viime vuosina kasvaneet ja esimerkiksi Takuusäätiön velkaneuvonnan asiakaspalveluun soittavilla oli keskimäärin vakuudettomien velkojen keskiarvo 33 300 euroa.

Koronakriisin myötä myös pikavippien nimelliskorko saa olla vuoden 2020 loppuun saakka vain 10%, sitten kun tämä päätös tulee voimaan. Tällä hillitään talousvaikeuksien pitkittymistä ja ihmisten talousahdinkoon joutumista koronakriisin aikana. 10% nimelliskorko pikavipin osalta on jo todella edullinen, mikä tekee pikavipeistä myös varteenotettavia vaihtoehtoja tässä ajassa. 

Kommentit (0)
18.04.202016:13
46
17

Ehdottomasti ei! Mikäli vahinko on jo käynyt kannattaa pikalainat yhdistää edullisimmaksi esim täällä: https://www.yhdistalaina.com/

Kommentit (0)
09.09.202008:55
174
12

Pikavipit ovat onneksemme suurelta osin poistuneet suomen lainamarkkinoilta.

Syksyn 2019 lakimuutos, joka määräsi vakuudettomille lainoille 20% korkokaton, sai kymmenet pikkufirmat sulkemaan ovensa.

Nyt keväällä kun tuo korkokatto laskettiin tilapäisesti 10 % suuruiseksi, niin eipä ole pikavippejä enää sen jälkeen saanut.

Itse tarvitsin pientä pikavippiä kuukausi sitten ja kilpailutin sen lainojen kilpailutuspalvelussa, jossa luvattiin kilpailuttaa myös pikavipit..

Yllätyin kun kaikki saamani lainatarjoukset tulivat tutuista pankeista, eikä mukana ollut yhtään pikavippi firmaa.

Termi "pikavippi" ei siis nykyään tarkoita automaattisesti kallista lainatuotetta, vaan lainaa, jonka saa nopeasti tilille.

Kuluiltaan ja koroiltaan nuo on nykylainsäädännön ansiosta saman hintaisia kuin kaikki muutkin vakuudettomat pankkilainat.

Jos on hakenut pikavippejä ennen lakimuutosta, niin ne kannattaa korvata lainojen yhdistämisellä pankkilainaksi.

Kommentit (0)
10.09.202019:02
153
12

Eikö kukaan moderoi näitä sivuja? Pikavippihäirikkö on terrorisoinut palstaa jo aikoja.

Kommentit (0)
28.06.202113:25
174
5

Korkeakorkoiset pikavipit on historiaa. Pari vuotta sitten oli joustoluottoja joiden korko saattoi olla satoja prosentteja. Nyt korkokatto vakuudettomissa lainoissa on 10%. Hyödykesidonnaisissa korko voi kuitenkin olla jopa 20%. Syksyllä 2021 tähän tulee taas muutoksia. Jos on hakenut kallista lainaa, kannattaa ne yhdistää nopeasti edullisemmaksi pankkilainaksi.

Kommentit (0)
28.06.202113:26
174
5

Korkeakorkoiset pikavipit on historiaa. Pari vuotta sitten oli joustoluottoja joiden korko saattoi olla satoja prosentteja. Nyt korkokatto vakuudettomissa lainoissa on 10%. Hyödykesidonnaisissa korko voi kuitenkin olla jopa 20%. Syksyllä 2021 tähän tulee taas muutoksia. Jos on hakenut kallista lainaa, kannattaa ne yhdistää nopeasti edullisemmaksi pankkilainaksi.

Kommentit (0)
05.11.202115:04
19
2

Kiitos tiedoista. Pikalainat ovat yleisesti ottaen hyvä idea, jos niiden ehdoilla voit maksaa nämä lainat nopeasti pois etkä menetä valtavasti korkoa. Suhtaudun mieluummin alennuksiin ja kampanjoihin erittäin perusteellisesti ostaessani tämän tai toisen tuotteen. Nettisivuilta https://promo-codes.fi/ löydän tietoa kupongeista, tarjouksista, jotka ovat voimassa Suomen verkkokaupoissa. Näin ollen onnistun valitsemaan tavarat tai palvelut useita kertoja halvemmalla.

Kommentit (0)

Vastauksesi