Kannattaako nuoren alle 30-v työssäkäyvän sinkun ottaa asuntolainaa yksiötä...

Kannattaako nuoren alle 30-v työssäkäyvän sinkun ottaa asuntolainaa yksiötä...

Kannattaako nuoren alle 30-v työssäkäyvän sinkun ottaa asuntolainaa yksiötä varten vai kannattaako asua vuokralla, jos tietää, että ainakin seuraavat pari vuotta asuu yksin, mutta ehkä tulevaisuudessa tarvitsisi isompaa asuntoa? Omistusasuminen tuntuu houkuttelevalta, mutta taas sitoutuminen asuntolainaan tuntuu riskalttiillta.

Vastaus

Vastaus kysymykseesi riippuu aika tavalla olosuhteistasi, lähinnä siitä, onko sinulla vakinainen työpaikka ja säännölliset tulot. Silloin saanet pankista lainaa tätä tarkoitusta varten.

Jos elämäsi on vielä hyvin epäsäännöllistä ja tarjolla on vain pätkätöitä, lainaa voi olla vaikea saada. Vuokralla asuessa ei ole toisaalta helppoa säästää asuntoa varten. Nykyään on tarjolla hyvin monenlaisia lainapaketteja, joiden ehdot, korko ja takaisinmaksuajat vaihtelevat suuresti.

Jos jo olet jonkun pankin asiakas, saat parhaimmat neuvot omasta pankistasi. Monissa pankeissa voit saada jopa käyttöösi henkilökohtaisen pankkineuvojan, joka osaa suositella sinulle sopivia vaihtoehtoja. Voit tutustua esim. asuntolainalaskuriin, jonka avulla voit arvioida lainamäärää ja maksukykyäsi:
http://www.asuntolaina.org/asuntolainalaskurit/

Lopullisen päätöksen tekee kuitenkin aina pankki. Varaudu kertomaan kaikki olennaiset talouttasi koskevat tiedot, jos lähdet pankkineuvotteluun.

Finanssialan keskusliiton sivuilta saat myös hyödyllisiä vinkkejä:
http://www.fkl.fi/www/page/fk_www_3844

Tässä muutamien pankkien kotisivuja:

www.nordea.fi
www.sampopankki.fi
www.op.fi
Saastopankki.fi/Nooa
Tapiola.fi/pankki

Kommentit (0)

Vastauksesi