Kämpässäni on n. 30 vuotta vanhat lakatut massiivi/liimapuiset...

Kämpässäni on n. 30 vuotta vanhat lakatut massiivi/liimapuiset...

Hei. Kämpässäni on n. 30 vuotta vanhat lakatut massiivi/liimapuiset kierreportaat. Puulajista en ole varma mutta männyltä näyttäisi. Etenkin kostealla ja lämpimällä kelillä ne ratisevat ja paukkuvat todella kuuluvasti. Tuntuu naapuriakin häiritsevän välillä ja jos yövieraita sattuu olemaan, yöllä portaissa ei käytännössä kuljeta. Varpaisillaan villasukat jalassa hiipiminen ei siis ratkaise ongelmaa.

Voiko portaiden 'saumoja' jotenkin esimerkiksi öljytä? Askelmien päät on upotettu pitkien runkojen sisään ja koko höskä on tukevilla ruuveilla kasassa. Ruuvien kiristäminen sieltä täältä ei auta mitään ja suurimpaan osaan ei edes pääse käsiksi.

2 vastausta

Hei,

remppataitoista vastaajaa ei tiimissä tällä hetkellä ole, mutta seuraavista lähteistä saattaa olla apua.

Tee itse -lehden verkkosivuilla voi ladata rakentamiseen ja remontointiin liittyviä artikkeleita. Yksittäisen artikkelin varaus maksaa 4 e. Puuportaiden narinat pois -artikkeli voi sisältää tarvitsemaasi tietoa:
http://teeitse.com/portaat/puuportaiden-narinat-pois

Suomi 24 -palstan keskustelussa on annettu neuvoja narisevien portaiden korjaamiseen:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/4581370

Verstas vinkkinurkassa neuvotaan, että portaiden narinaa voi vähentää yllättävät helposti kahdella eri tavalla: Joko löysäämällä ruuvit jotka estävät lapsia työntämästä päätänsä portaitten väliin, tämä estää narinaa joka syntyy kun kaksi eri puuta ottavat kiinni toisiinsa. Tai lisäämällä ruuvien ja portaitten väliin pient aluslevyt (rikat). Tämä auttaa tilanteisiin jossa portaat ovat ajan mitttaan löystyneet.
http://www.nicehouse.fi/verstas/vinkit/arkisto/varkist11.htm

HelMet-kirjastosta voit lainata kirjan Rakenna & remontoi : kirja rakentajille ja remontoijille. Kirjassa käsitellään myös portaiden korjaamista:
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C%7CRb1816870%7CSRakenna+%26+rem...

Kommentit (0)
22.05.201522:09
114
114

Näitä portaikkoja on todella monessa vuosituhannen vaihteen rivitalossa. Näin selvisin omasta portaiden narinastani:

Selvitä kumman pään liitoksesta porras narisee. Jokaiselle narisevalle liitokselle: Ota ohut (~ 1mm paksuinen) metalliprikka ja lyö se vasaralla narisevan liitoksen sisään portaan alle.

Kommentit (0)

Vastauksesi