Kamalaa äidinkielen raiskausta!

Kamalaa äidinkielen raiskausta!

Facebook-ryhmästä: "Noot isoi hamahelmi alustoi saa paril eurol tiger kaupasta uusii." ja mikä on "hamahelmi"? Joku jäännöstavara?

Vastaus

Hamahelmet eli putkihelmet ovat erivärisiä muovihelmiä, joilla voi luoda erilaisia kuvioita. Helmiä kiinnitetään alustaan, kunnes haluttu kuvio on valmis. Sitten kuvio silitetään, jolloin helmet kiinnittyvät toisiinsa ja kuvio voidaan irrottaa alustasta. Lisätietoa löytyy linkeistä.

Kommentit (4)
Entä, jos päättäisimme, ettei tuo ole suomea, vaan suomesta erkaantunutta kieltä, jot... Entä, jos päättäisimme, ettei tuo ole suomea, vaan suomesta erkaantunutta kieltä, jota puhutaan ja kirjoitetaan juuri noin, niin sittenhän se ei olisi kamalaa äidinkielen raiskausta ;-)
23.3.2019 23:24 Leo Salminen 4474
Häh? Mitä ihmeen raiskausta? Ihan selvää suomeahan tuo on. ekassa sanassa taitaa olla ... Häh? Mitä ihmeen raiskausta? Ihan selvää suomeahan tuo on. ekassa sanassa taitaa olla kirjoitusvirhe. QWERTY-näppäimistöllä kun on uio vierekkäin niin helposti tulee painettua o kun piti olla i tai i kun piti olla u. Sitä sattuu paremmissakin piireissä. Mukana on myös pari yhdyssanavirhettä, ja niitähän sattuu niille jotka ovat yhdyssanojen suhteen sanasokeita. Tuttavapiirissä on sellaisia jotka eivät vaan pysty tunnistamaan yhdyssanoja, eikä siinä ole kielen raiskaamisesta kyse milään tavalla. Kaikki muu tuossa kysymyksessä on ihan oikein kirjoitettu ja ihan pätevää kieltä. Minusta on ihan hyvä että keskustelupalstalla keskustellaan puhekielelä eikä yritetä väkisin vääntää yleiskieltö.
24.3.2019 06:55 Telttu Ella 19049
Olen samaa mieltä. Kommenttini liittyi kysymyksen otsikkoon.
24.3.2019 09:01 Leo Salminen 4474
Näytä enemmän
Sittenhän olemme otsikostakin samaa mieltä.
24.3.2019 14:12 Telttu Ella 19049
Näytä vähemmän

Vastauksesi