Kallioon asennetut pultit Kannelmäessä.

Kallioon asennetut pultit Kannelmäessä.

Terve, Asun kannelmäessä. Siellä olevista linnoituksista on teille tullut varmaan paljon kysymyksiä. En tiedä liittyykö tämä kysymykseni niihin.. ei ainakaan suoraan. Tutkin linnoituksia ja löysin sieltä kolmen kallioon poratun pultin yhdistelmän. Tiedän että niitä käytetään maanmittauksessa, mutta kiinnostaisi tietää mikä noiden pulttien tarkoitus on, tai on ollut. Liittyvätkö ne linnoitusten tutkimiseen vai johonkin rakennustyömaahan. Vieressä kulkee junanrata ja kallioon on louhittu rataa varten syvä väylä. Kysyn koska armeijassa noita pultteja kutsuttiin pulttipareiksi, mutta sillä nimellä en löytänyt oikein mitään hakutuloksia itse. Mikä on oikeampi nimitys, ja miksi tuolla on kolme pulttia? Kaikki kolme oli maalattu keltaiseksi. Eteläisimmästä pultista oli maalattu (puolen metrin mittainen) keltainen viiva kohti pohjoisempaa pulttia. Linkkaan kuvan jossa pultit on merkitty punaisella täplällä 3. linnoituksen luokse. https://dl.dropboxusercontent.com/u/3498621/XX_Kannelmaki.png

Vastaus
30.08.202013:58
34349
16

Hei,

Linkki kysymyksessäsi ei toiminut - eikä myöskään Museoviraston sivu, jolta aioin asiaa tarkastella.

Linnoituksista on paljon artikkeleja netissä, niissä on lähdeluetteloja, joissa on hyödyllistä kirjallisuutta, mutta suoraa vastausta ei näillä eväillä löytynyt. Ehdotan, että kysyisit asiaa Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta, jolla pitäisi olla lähdekirjallisuutta.

Valitettavasti linnoitteita on vioitettu ja sutattu, eikä niiden tutkimiseen ja säilyttämiseen ole ilmeisesti löytynyt riittävästi resursseja.

Mikäli pultit liittyvät tutkimukseen, Museoviraston pitäisi olla selvillä niistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi