Kalevalakoruko?

Kalevalakoruko?

Tämä vanha metalliristi (olisiko tinaa) on kulkeutunut minulle äitini tädin kautta. Takana on leima KK, joten se varmaan tarkoittaa kalevalakorua. En ole kuitenkaan löytänyt mistään tarkempaa tietoa, kuvaa tms. Äitini on kuollut, mutta hän sanoi, että tämä saattaa kuulua alunperin äitini tädin äidille, siitä ei kuitenkaan ole varmuutta. Minulla on heistä kaikista hyvät valokuvat, ja paljon muitakin vanhoja esineitä, mm. vanha vielä käynnissä oleva kultakaulakello ja lisäksi vanha käyttämätön hajuvesipullo alkuperäisessä pakkauksessa jossa on hinta pohjassa. Olisiko mahdollista tiedustella myös niitten ikää ja arvoa? Ystävällisin terveisin Leena Mäenpää.

Kuvat: 
Vastaus

Kyseessä on koru, jonka esikuvana on ollut Maarian Taskulan risti. Maarian seurakunnan kappalaisen virkataloa remontoitiin vuonna 1938. Perustusten kaivauksien yhteydessä löydettiin vanhoja hautoja, joissa oli runsaasti esineitä ja rahoja, joiden perusteella yksi haudoista ajoitettiin 1000-luvun puoliväliin tai jälkipuolelle. jälkipuolelle. Tästä haudasta löytyi hopeaketjussa oleva riipusristi. Tasavartisen ristin toisella puolella on ristiinnaulitun kuva ja toisella naishahmo. Risti sai nimen Taskulan risti löytöpaikan mukaan.

Alkuperäinen Taskulan risti on Suomen kansallismuseossa, mutta Maarian seurakunta on saanut kansallismuseolta luvan valmistuttaa ja myydä hopeoitua ristiä lähetystyön hyväksi. Ristin hinta on 40 €.

Ilmeisesti myös Kalevala koru on valmistanut ristiä. Koru mainitaan Kalevala koru OY -koruluettelossa, 1994.

Huuto.netissä vastaavasta riipuksesta on pyydetty 45 - 60 €. Vanhojen esineiden arvon saat parhaiten selville alan liikkeistä, jotka tuntevat markkinat ja tietävät millaiset tavarat käyvät kaupaksi, sillä viime kädessä esineen hinta määräytyy markkinoilla.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi