Kaius Tihtonen

Kaius Tihtonen

70-luvun alussa levytti yhden levyn ja sitten katosi Kauis Tihtonen-niminen iskelmälaulaja. Googlettamalla olen koittanut etsiä tietoja myöhemmistä elämänvaiheista, mutta en ole löytänyt. Kysyisinkin mahtaako olla vielä elossa? Hän ilmeisesti oli jo levyttäessäänkin suhteellisen iäkäs ihminen.

Vastaus

Kaius Tihtonen käväisi julkisuudessa vuonna 1972 ilmesyneellä esikoisalbumillaan "Laulava puutarhuri". Samana vuonna ilmestyivät myös erilliset singlet "Santakuskin blues ; Kesätuuli" ja "Taivaanrannan kulkija ; Katjuska". Tyrvännöltä kotoisin ollut Tihtonen jättäytyi pois julkisuudesta hyvin pian. Hän oli ammatiltaan puutarhuri ja hanurinsoittaja. Tihtosen nimi on tullut myöhemmin esiin kolmessa tapauksessa. Vuonna 1977 Erik Lindström julkaisi joitakin Tihtosen sävellyksiä nuotteina. Niitä olivat esimerkiksi "Onnellinen humppa" ja "Ilta kasinolla". Reijo Salminen puolestaan levytti albumillisen verran Tihtosen kappaleita vuonna 1994 julkaisussa "Taivaanrannan kulkija: Reijo Salminen laulaa Kaius Tihtosen laulelmia".  Vuonna 2015 Tihtosen kappale "Ei sorsan sorsaa" otettiin mukaan Rocket Recordsin julkaisemalle kokoelmalevylle "Riman alta ja ohi maalin: suomi-iskelmän hurjimmat harhalaukaukset". Kumpikin viimeksimainituista on lainattavissa Helmet-kirjastoista.  

Internetin keskustelupalstoilla esiintyy tieto, että Kaius Tihtonen olisi kuollut Terhokodissa vuonna 2004. Ohessa linkki tallenteeseen Tihtosen esiintymisestä ohjelmassa Made in Finland vuodelta 1972.   

Kommentit (0)

Vastauksesi