Kaihomieli ja surusilmä

Kaihomieli ja surusilmä

Johanna Siekkinen on levyttänyt laulun Kaihomieli ja surusilmä.Mikä on laulun alkuperäinen nimi ja kuka sen laulaa?

3 vastausta
11.06.201619:10
20445
57

Linkki Fono.fi:ssä olevaan kappaleen tietoihin.

Kommentit (0)
07.08.202121:05
34348
4

Tapaus Milic on mielenkiintoinen. En tunne häntä, enkä löytänyt hänestä ensin muuta tietoa kuin tämän:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003440345.html  ja sekin on vanha, eikä siinä nimetty juuri kyseistä laulua.

Onhan yleisesti tiedossa, että venäläisiä ja itäeurooppalaisia lauluja on käytetty varsin vapaasti, kun näissä maissa ei ollut länsimaihin verrattavissa olevaa lainsäädäntöä eikä porukoita kuten teosto.

Johan vuosikausia sitten Paul McCartneyn tekemäksi merkitty kappale Those were the days saavutti suuren menestyksen - mutta sekin on venäläinen kansanlaulu, Dorogoi dlinnoyu (Boris Fomin, 1924?)

Music Matchin mukaan Kaihomielen sanoitus olisi Johanna Siekkisen.

Finna-kirjastotiedoston mukaan säveltäjä ja sovittaja on Aleksandar Milic, sanoittaja Jaana Rinne.

Kun säveltäjän etunimi on korjattu, alkaa löytyä kirjavia tietoja - nimestä on monta eri versiota, kroatialainen säveltäjä, tuottaja, sovittaja, sarajevolaisen bändin Milly the Kid johtaja ja jäsen. Firma Miligram Music. Tekstiä olisi wikissä paljonkin, mutta kroaatin tai venäjän kielellä.

Kaihomieli ja surusilmä-laulusta ei löytynyt uutta - vain maininta, että se oli ollut mukana Johannan Balkan-levyllä, jolla on muutakin Milicin tuotantoa.

Niinpä vastaus alkuperäiseen kysymykseen näyttää olevan, että originaali on Milicin ja Johanna sen esittäjä tuolla nimellä.

 

 

Kommentit (0)
07.08.202114:50
307
1

Kun katsoo:Lähteitä ja lisätietoja, niin sieltä selviää vain laulun säveltäjä.Ei siis laulun alkuperäistä nimeä ja esittäjää.Vastaus Kaija T:n kysymykseen on puutteellinen.Mistä siis löytyy täydellinen vastaus tuohon kysymykseen:Mikä on laulun alkuperäinen nimi ja kuka sen laulaa?

Kommentit (0)

Vastauksesi