Kahvilan tarjoilu USA.ssa?

Kahvilan tarjoilu USA.ssa?

Koska USA on monien kulttuurien ja uskontojen sulatusuuni, siellä lienee monenlaisia tapoja toimia kahviloissakin.
Onko jotain yhtenäistä linjaa havaittavissa siinä, missä kahviloissa on pöytiin tarjoilu ja missä itsepalvelu?
Onko siellä yleistä, että asiakkaan odotetaan vievän itse käytetyt astiat keräilyvaunuun?
Pyyhkiikö henkilökunta kahvilan pöydät usein vai onko siellä sama tapa kuin täällä näyttää olevan yleistymässä itsepalvelupaikoissa - uudet asiakkaat saavat usein sijoittua edellisten murujen ja roiskeitten sekaan.
Miten esimerkiksi Starcbucks? Netissä on hankalaa löytää sopivaa aineistoa, baristan työstä on sitä, ja ravintoloista, mutta kahvilat ovat heikommin edustettuina tässä mielessä.

Vastaus
15.10.201907:45
77833
14

Eipä tunnu tulevan vastausta tähän, joten jospa minä yritän, vaikka jenkkikahvilassa käynnistä onkin kohta 20 vuotta. Jospa muut täydentävät tuoreempia kokemuksia.

Vaikea selittää mistä tunnistaa palvelu-/itsepalvelupaikan, mutta kyllä sen jo ovelta näkee, esim muiden asiakkaiden käyttäytymisestä tai tiskin ja pöytien järjestelyistä. Nykyään varmaan lähes kaikki ovat Starbucks-tyyppisiä (ellei peräti nimisiä) itsepalvelupaikkoja, joissa yleensä on jono tiskille, kerrot toiveesi ja ruuhka-aikana nimesi ja maksun jälkeen jäät odottelemaan kunnes nimesi huudetaan ja haet tilauksesi. Kertakäyttökupin kylkeen on kirjoitettu nimesi (sinnepäin..) ja käytön jälkeen heität sen lähtiessäsi roskiin tai otat mukaan. Pöytiä siivotaan kiireiden mukaan, ruuhka-aikana ei ehditä. Monikaan ei jää pöytiin vaan ottaa kertakäyttömukin mukaansa.

Vanhan ajan Diner-tyyppisissä paikoissa on rauhallisempi tunnelma, tarjoilijat kiertelevät pöytien seassa ottamassa tilauksia ja tuomassa niitä ja laskuja (muista tipata!). Tiskillä ei ole jonoa, korkeintaan joku baarijakkara-asiakaspaikka. Näissä astiatkin voivat olla tiskattavia, jätät ne pöytään, tarjoilija vie pois. Asiakaskäyttöisiä keräilyvaunuja ei ole.  Pöytä siivotaan viimeistään uuden asiakkaan asettuessa siihen, yleensä edellisten pois lähtiessä.

Katsele Youtubesta videoita hakusanoilla "visiting Starbucks" tai "visiting USA coffee shops".

 

Kommentit (0)

Vastauksesi