Kaapista löytyi euroaikaa vanhempia markka-arvoisia postimerkkejä.

Kaapista löytyi euroaikaa vanhempia markka-arvoisia postimerkkejä.

Kaapista löytyi euroaikaa vanhempia markka-arvoisia postimerkkejä. Paljonko niitä tarvitaan, kun aikoo lähettää kirjeen toiseen EU-maahan?

Vastaus

Itellan eli entisen Suomen Postin internetsivuilla kerrotaan seuraavaa:
"Kaikki vuonna 1963 tai sen jälkeen ilmestyneet markka-arvoiset postimerkit kelpaavat vuoden 2011 loppuun saakka. Markka- ja euroarvoisia postimerkkejä voi käyttää rinnakkain."

Itellan sivuilta löytyy myös Eurolaskuri, jonka avulla pystyy laskemaan oikean määrän markka- ja/tai euroarvoisia postimerkkejä lähetykseensä.
http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/hinnatjamaksutavat/eurolaskuri.html

Samoilla sivuilla on myös muuntotaulukko, jonka avulla pystyt tarkistamaan, mitä markkamääräisten postimerkkien käyttöarvo on euroissa.
http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/hinnatjamaksutavat/markkamerkkienmuun...

Jos olet lähettämässä tavallista alle 20 gramman painoista kirjettä toiseen EU-maahan, sen postimaksu olisi lentopostissa 0,75 euroa eli markka-arvoisia merkkejä siihen tarvitsisi vähintään 4,40 markan edestä. Jos olet aikeissa lähettää painavamman kirjeen, pystyt laskemaan sopivan postimaksun muuntotaulukon avulla. Postin internetsivuilta (etusivulta oikeasta reunasta Pikalinkit - Hinnat ja ohjeet) löydät myös hinnaston, josta löydät postimaksut ulkomaille.

Lisätietoa saat lähimmästä postikonttoristasi tai Postin internetsivuilta http://www.posti.fi/. Siellä on oikeassa yläkulmassa hakulaatikko, mihin voit kirjoittaa etsimäsi asian, esim. "eurolaskuri".

Kommentit (0)

Vastauksesi