Kaalta keittäessä toiset sanovat että kattilassa ei pidä käyttää kantta jotta...

Kaalta keittäessä toiset sanovat että kattilassa ei pidä käyttää kantta jotta...

Kaalta keittäessä toiset sanovat että kattilassa ei pidä käyttää kantta jotta kaalin myrkyt pääsee haihtumaan.Onko tuo ilman kantta keittäminen kuinka pitkä vaihe?Haihtuuhan sieltä makuja ja aromeja pois jos pataruokaakin tekee näin??

t.mieskokki

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Ja kun iGS:in naispuolinen kokki on elänyt koko ikänsä luulossa, ettei kaali ole myrkyllistä... Jostakin kumman syystä olen edelleen hengissä vaikka olen nakerrellut jopa RAAKAA kaalia! ;D

Eli huoletta voit keittää kaalisi kannen alla, ei siinä mitään myrkkyjä ole. Keitetyn kaalin voimakas haju johtuu sokereista. Olisikohan tämä saanut jotkut arvelemaan kaalin olevan myrkyllistä?

Vanha hyvä kikka kaalin hajun poistamiseen on lisätä tilkka etikkaa keitinveteen.Samon kynteli poistaa hajun. Haju myös voimistuu mitä pitempään kaalia keitetään. Paras tulos saadaan, kun kaalia keitetään vain 4 minuuttia. Silloin säilyvät myös vitamiinit paremmin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cabbage

Kommentit (0)

Vastauksesi