Juha Vainion hautajaiset?

Juha Vainion hautajaiset?

Juha "Watt" Vainio kuoli Sveitsissä lokakuussa 1990.Uutisoitiinko hänen hautajaisistaan mitenkään? Olen käsittänyt,että Juhan siunaus tapahtui Sveitsissä ja muistotilaisuus Helsingissä.Oliko lehdissä juttua muistotilaisuudesta? Esimerkiksi iltapäivälehdet,Apu,Seura...

Vastaus

Juha Vainion kuolemasta kirjoittivat mm. Seura ja Anna (Apu on Helmet -kirjavaraston kokoelmissa vasta vuodesta 1992 lähtien), mutta siunaus- tai muistotilaisuudesta en löytänyt tarkempaa tietoa. Avun aikakoneessa on julkaistu artikkeli "Juha Vainion syntymästä 80 vuotta", jossa muutamalla sanalla sivutaan myös siunaustilaisuutta Sveitsissä. Reijo Ikävalkon kirjassa kerrotaan, että Vainio siunattuun pienessä Veveyn kylässä. Toimituksen suoritti tahitilaissyntyinen Hira Tevaearai. Teoksen mukaan Juha Vainio oli toivonut, että kun hänet haudataan "ripeästi ja pienimuotoisesti. Juha Vainio haudattiin Hietanimen sukuhautaan vain lähiomaisten läsnä ollessa.

Iltapäivälehtien mikrofilmejä voi selata esimerkiksi Pasilan kirjastossa.

Petri Pietiläisen teoksesta Junnu Vainio : sellaista elämä on saattaisi löytyä tarkentavaa tietoa, mutta suuren varausmäärän vuoksi vastaajalla ei olut mahdollisuutta tutustua teokseen.

Kommentit (0)

Vastauksesi