Joutuvatko erittäin peittäviä huntuja (niqab, burkha) käyttävät musliminaiset...

Joutuvatko erittäin peittäviä huntuja (niqab, burkha) käyttävät musliminaiset...

Joutuvatko erittäin peittäviä huntuja (niqab, burkha) käyttävät musliminaiset paljastamaan kasvonsa esim. passikuvaa ja lentokenttien lähtöselvitystä/turvatarkastusta varten? Tai miten ylipäätään toimii hunnuttautuneiden henkilöllisyyden varmistaminen, kun kerran kasvojaan ei saisi etenkään vieraille miehille paljastaa?

Vastaus

Tiedustelimme asiaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja saimme seuraavanlaisen vastauksen:

"Tarkistimme asian Rajavartiolaitokselta: Kaikkien on passikuvassa ja passintarkastuksessa esitettävä kasvonsa. Passintarkastuksessa paikalle voi pyytää naisvirkailijan tekemään tarkistuksen sekä tarkistus voidaan tehdä erikseen siten, etteivät muut henkilöt näe matkustajan kasvoja.

Boarding Passin (koneeseen nousukortin) saadakseen tulee tehdä lähtöselvitys. Lähtöselvityksessä taas pitää esittää passi, jolloin matkustajan tulisi näyttää kasvonsa virkailijalle. Lähtöselvitys on kuitenkin mahdollista tehdä automaatilla ja ko tilanteessa se on varmasti matkustajan kannalta mukavin vaihtoehto. Eli matkustaja voi lähtöselvittää omalla passillaan lähtöselvitysautomaatilla itsensä lennolle.

Ja turvatarkastuksessa Boarding Passin esittäminen riittää. Myös turvatarkastuksessa on oikeus pyytää päästä tarkistettavaksi erikseen, jos sellainen tilanne tulee, että turvatarkastaja joutuu tekemään turvatarkastuksen tunnustelemalla

Turvatarkastuksen jälkeen matkustaja siirtyy porttialueelle, sieltä tarvittaessa passintarkastukseen, portille ja lennolle."

http://www.helsinki-vantaa.fi/matkustaminen/matkalle-lahto

Kommentit (0)

Vastauksesi