Joulua odotellessa katselin TV:stä Taneli Mäkelää A. Nybergin ohjelmassa.

Joulua odotellessa katselin TV:stä Taneli Mäkelää A. Nybergin ohjelmassa.

Joulua odotellessa katselin TV:stä Taneli Mäkelää A. Nybergin ohjelmassa. Tulivat mieleen suomalaiset Mäkelä-nimiset elokuva- ja teatterinäyttelijät eli jo edesmenneet Toivo, Risto ja Vesa Mäkelä. Ovatko mitään sukua vaikkapa Tanelille tai ohjaaja Aleksille tai edes keskenään - tai jollekulle muulle tutulle näyttelijälle/julkimolle?
Jurkat ja Rinteet ovat tunnettuja näyttelijäsukuja, mutta entäs nämä Mäkelät, onko tavallinen suomalaisnimi vain sattumaa?

Vastaus

Mäkelä-nimi on todella monella elokuva-ja teatterialan ihmisellä, ja joitain sukulaissuhteita löytyykin.
Taneli Mäkelän veli on Konsta Mäkelä, joka on myös näyttelijä. Veljesten vanhemmat eivät ole näyttelijöitä. Toivo Mäkelä oli naimisissa näyttelijätär Irma Seikkulan kanssa ja heidän lapsensa Maarita ja Juha Mäkelä ovat näyttelijöitä. Risto Mäkelä oli naimissa lausuntataiteilija Ritva Ahosen kanssa ja heidän poikansa Martti Mäkelä on myös näyttelijä. Vesa Mäkelän poika on elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä. Suomalaisessa elokuvamaailmassa pitkän uran tehneen tuottajan Mauno Mäkelän pojantytär on ohjaaja Taru Mäkelä. Hän teki pari vuotta sitten elokuvan omasta suvustaan nimellä Saalis.

Lähteet: Teatterit ja teatterintekijät (Like 2005)
Mauno Mäkelä: Kerrankin hyvä kotimainen (WSOY 1996)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Irma_Seikkula

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksi_M%C3%A4kel%C3%A4

http://fi.wikipedia.org/wiki/Risto_M%C3%A4kel%C3%A4

Kommentit (0)

Vastauksesi