Joskus näkee Suomessa henkilöautoja, joissa on sellaisia hupailukilpiä.

Joskus näkee Suomessa henkilöautoja, joissa on sellaisia hupailukilpiä.

Joskus näkee Suomessa henkilöautoja, joissa on sellaisia hupailukilpiä.

Saako sellaisen kanssa ajella laillisesti, jos se on vain joko edessä tai takana ja joko vastaavalla etuikkunalla tai takaikkuassa näkyy oikea rekisterikilpi auton sisäpuolella? Jolloin usein silti koko oikea rekisterikilpi ei näy ja numeroiden arvaaminen voi mennä arvuutteluksi, onko kyseessä vaikka 9 vai 8, jos vain sen yläosaa näkyy.

Vastaus

Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä säätää, että rekisterikilven on oltava liikenteessä vaikeudetta luettavissa.

Asetuksen 22 § 2 momentin mukaan rekisterikilvet on kiinnitettävä autossa eteen ja taakse, traktorissa ja moottorityökoneessa eteen tai taakse, moottorikelkassa molemmille sivuille ja muussa ajoneuvossa taakse kilville varattuihin paikkoihin ajoneuvon poikkisuuntaan, pystyasentoon tai enintään 30 astetta alareunasta ulospäin kallistettuna ja siten, ettei mikään ajoneuvon osa tai varuste osittainkaan peitä sitä. Rekisterikilpi tulee tarvittaessa pohjustaa tai kehystää siten, ettei se ajoneuvoa käytettäessä vahingoitu. Rekisterikilpeä ei saa taittaa, leikata tai peittää, eikä siihen saa kiinnittää tarraa, merkkiä tai kilpeä.

Asetuksen 23 § säädetään lisäksi, ettei ajoneuvossa saa käyttää eikä siihen kiinnittää muita kuin siihen kuuluvat rekisterikilvet tai siirtomerkit eikä muita sellaisia kilpiä taikka kirjain- tai numeroyhdistelmiä, jotka harhauttavasti muistuttavat rekisterikilpeä tai -tunnusta, siirtomerkkiä taikka jonkin valtion kansallisuustunnusta.

Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070893#P22

Kommentit (0)

Vastauksesi