Jos Victoria ja Daniel eivät voisi saada lapsia, niin voisivatko he adoptoida?

Jos Victoria ja Daniel eivät voisi saada lapsia, niin voisivatko he adoptoida?

Jos Victoria ja Daniel eivät voisi saada lapsia, niin voisivatko he adoptoida? Ja kuka siinä tilanteessa perisi kruunun, ei ilmeisesti kuitenkaan adoptiolapsi?

2 vastausta

Ruotsissa on v.1980 muutettu lakia, joka säätää kruununperimyksestä. Se muutti järjestystä niin, että mies- ja naispuoliset perilliset ovat samassa asemassa. Tällä hetkellä Victorian jälkeen seuraava järjestyksessä on hänen veljensä Carl Philip, sitten seuraa pikkusisko Madeleine.

Ainakin aikaisemmin adoptio on ollut mahdollinen, ja sitä on myös Ruotsissa käytetty kruununperimyksen järjestelyyn. Koska missään ei viitata siihen että adoptio olisi nyt suljettu pois, voitaneen olettaa että se on edelleen mahdollinen, ja Victorian ja Danielin adoptiolapsi perisi kruunun.

Lähteet:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_tronf%C3%B6ljden
http://www.sfv.se/cms/sfv/vara_fastigheter/sverige/m_skane_lan/kvdingemo...

Kommentit (0)
23.04.201920:39
24357
30

Lapsettomuus ei ole ollut Ruotsin perintöprinsessa Victorian ja prinssi Danielin ongelma. Heidän esikoislapsensa syntyi 23. helmikuuta 2012. Kyseinen tyttö sai nimen Estelle Silvia Ewa Mary. Heidän toinen lapsensa syntyi 2. maaliskuuta 2016. Kyseinen poika sai nimen Oscar Carl Olof.

 

Mitä Missä Milloin 2013. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2012, sivu 90.

Mitä Missä Milloin 2017. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2016, sivu 88.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi